Raamattu 1992 (KR92)
9

91Tobia kutsui sitten Rafaelin luokseen ja sanoi hänelle: 2»Asarja, veljeni, ota mukaasi neljä palvelijaa ja kaksi kamelia ja mene Ragesiin. Etsi siellä käsiisi Gabael, anna hänelle kuitti ja ota rahat haltuusi. Tuo sitten Gabael mukanasi hääjuhlaan. 3-4Sinähän tiedät, että isäni laskee päiviä ja on kovin huolissaan, jos viivyn yhdenkin päivän liikaa. Mutta näit myös, kuinka Raguel vannotti minua. En voi tehdä toisin kuin lupasin.»

5Niin Rafael lähti matkaan mukanaan neljä palvelijaa ja kaksi kamelia, ja kun he saapuivat Meedian Ragesiin, he menivät yöksi Gabaelin luo. Rafael antoi hänelle Tobitin kuitin ja kertoi, että Tobitin poika Tobia oli ottanut vaimon ja kutsui hänet hääjuhlaansa. Gabael kävi heti hakemassa sinetöidyt rahapussit ja tarkisti niiden määrän, ja he panivat ne kamelien selkään.

6Jo varhain aamulla Rafael ja Gabael lähtivät yhdessä matkaan ehtiäkseen häihin. Kun he tulivat Raguelin taloon, Tobia oli pitopöydän ääressä. Hän hyppäsi heti ylös ja tervehti Gabaelia, joka puhkesi itkuun ja siunasi hänet sanoen: »Sinä hyvä ja jalo mies, hyvän, jalon, oikeamielisen ja auttavaisen miehen poika! Siunatkoon taivaan Herra sinut ja vaimosi, appesi ja anoppisi. Kiitetty olkoon Jumala, joka antoi minun nähdä serkkuni Tobitin ilmetyn kuvan!»