Raamattu 1992 (KR92)
7

Kolme näkyä Israelista

71Herra Jumala näytti minulle tämän näyn: Hän loi heinäsirkkoja juuri kun niityille oli nousemassa uutta ruohoa kuninkaan niittojen jäljiltä. 2Kun heinäsirkat olivat syöneet maan lähes paljaaksi, minä sanoin: »Herra, Jumala, anna anteeksi! Kuinka Jaakobin suku voi kestää tämän, sehän on niin vähälukuinen.» 3Silloin Herra katui ja sanoi: »Tämä ei tapahdu.»

4Herra Jumala näytti minulle tämän näyn: Hän kutsui tulen panemaan toimeen tuomion. Tuli nieli syvyyden vedet ja uhkasi niellä myös viljelysmaan. 5Silloin minä sanoin: »Herra, Jumala, lakkaa jo! Kuinka Jaakobin suku voi kestää tämän, sehän on niin vähälukuinen.» 6Niin Herra katui ja sanoi: »Tämäkään ei tapahdu.»

7

7:7
Jes. 34:11
Herra Jumala näytti minulle tämän näyn: Hän seisoi muurin harjalla luotilanka kädessään. 8Herra sanoi minulle: »Mitä näet, Aamos?» Minä vastasin: »Luotilangan.» Hän sanoi: »Katso, minä tutkin luotilangalla kansani Israelin enkä enää kulje armahtaen sen ohitse.»

9

7:9
2. Kun. 17:20
– Iisakin uhrikukkulat hävitetään,

Israelin pyhäköt jäävät autioiksi,

ja Jerobeamin sukua vastaan minä käyn miekka kädessä.

Aamos ja ylipappi Amasja

10Betelin pappi Amasja lähetti Jerobeamille, Israelin kuninkaalle, sanan: »Aamos lietsoo israelilaisten keskuudessa kapinaa sinua vastaan. Maa ei kestä hänen puheitaan. 11Hän on jopa sanonut, että Jerobeam kuolee miekkaan ja Israelin kansa viedään pakkosiirtolaisuuteen, pois omasta maastaan.»

12

7:12
Aam. 2:12
Aamokselle Amasja sanoi: »Näkijä, mene tiehesi ja palaa Juudaan! Profetoi siellä ja hanki leipäsi siellä! 13Betelissä et enää profetoi. Tämä on kuninkaan pyhäkkö ja valtakunnan temppeli!»

14

7:14
Aam. 1:1
Aamos vastasi hänelle: »En ole profeetta enkä profeetan oppilas, vaan karjankasvattaja ja metsäviikunoiden viljelijä. 15Herra otti minut laumojeni keskeltä ja sanoi minulle: ’Mene ja julista kansaani Israelia vastaan!’ 16Kuule nyt Herran sana, sinä joka sanot: ’Älä profetoi Israelia vastaan äläkä pauhaa Iisakin suvulle!’ 17
7:17
2. Kun. 17:6
Herra sanoo näin:

– Vaimostasi tulee portto tässä kaupungissa,

ja miekka surmaa poikasi ja tyttäresi.

Sinun maasi jaetaan vieraille.

Sinä itse kuolet saastaisella maalla,

ja Israelin kansa viedään pois,

pois omasta maastaan.»