Tässä olen – päivittäisiä hengellisiä harjoituksia

Tässä olen -harjoitukset kutsuvat eläytyvään raamatunlukuun ja mietiskelyyn joka päivä.

Eläytyvää Raamatun lukutapaa on Suomessa esitelty viime vuosikymmeninä muun muassa bibliodraaman avulla, matkakumppanuusryhmissä sekä arkiretriiteissä ja ignatiaanisissa retriiteissä. Tässä olen – päivittäisiä hengellisiä harjoituksia esittelee lukutavan, jossa lukija astuu mukaan tekstin tapahtumiin.

Harjoitukset ovat saatavilla tekstinä ja audiona sekä sovelluksessa että Raamattu.fi-verkkosivustolla. Päivän harjoitusten äänitallenne löytyy linkkinä kunkin harjoituksen alusta (Piplia-sovellus > Mietiskelyt). Lukijana Miika Plith, Sana-osiossa Uusi testamentti 2020 -tekstin lukija Krista Kosonen. Vanhan testamentin tekstit 1992 raamatunkäännöksestä, lukijana Anssi Rönnqvist.

Kirkkovuotta noudattelevan rukousaineiston ovat laatineet pappi Kalevi Virtanen sekä mm. uskontodialogin asiantuntijana Kirkkohallituksessa toiminut Pekka Y. Hiltunen. Kirjoittajien innoittajana ovat toimineet jesuiittojen ignatiaaniseen traditioon pohjautuva päivittäisten rukousharjoitusten Sacred Space -materiaali sekä skotlantilaisten jesuiittojen Pray as You Go -sivusto.
Molemmat kirjoittajat ovat luterilaisesta perinteestä, mutta aineistossa on hyödynnetty laajasti myös jakamattoman kirkon perinteen hengellistä perintöä.

“Omat taustamme ja eri yhteyksistä saamamme vaikutteet näkyvät osaltaan tekstissä. Monia meitä puhutelleita kristikunnan rukoilijoiden ajatuksia on siirtynyt kysymyksiin ja kommentteihin. Materiaalin harjoitukset painottuvat ihmettelyn, intuition, omakohtaisen kokemisen ja läsnäolon tunnistamiseen. Olemme halunneet välttää liiallista teologista tai filosofista pohdiskelua”, toteavat kirjoittajat materiaalin esipuheessa.

Voit saada päivittäisen muistutuksen Tässä olen -harjoituksista.
Kirjaudu sovelluksen käyttäjäksi ja tilaa Tässä olen -mietiskely. Varmista, että olet kytkenyt asetuksista > ilmoitukset > mietiskelyt -liukukytkimen päälle.

Mietiskelyn jaksot