Raamattu 1933/-38 (KR38)
9

9 LUKU.

Jumala tekee liiton Nooan kanssa. Nooa kiroaa Kanaanin, siunaa hänen veljensä.

91

9:1
1. Moos. 1:28
Ja Jumala siunasi Nooan ja hänen poikansa ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa. 2Ja peljätkööt ja vaviskoot teitä kaikki eläimet maan päällä ja kaikki taivaan linnut ja kaikki, jotka maassa matelevat, ja kaikki meren kalat; ne olkoot teidän valtaanne annetut. 3
9:3
1. Moos. 1:29
Kaikki, mikä liikkuu ja elää, olkoon teille ravinnoksi; niinkuin minä olen antanut teille viheriäiset kasvit, niin minä annan teille myös tämän kaiken. 4
9:4
3. Moos. 17:10
5. Moos. 12:16
5. Moos. 12:23
Ap. t. 15:20
Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on. 5Mutta teidän oman verenne minä kostan; jokaiselle eläimelle minä sen kostan, ja myöskin ihmisille minä kostan ihmisen sielun, toiselle toisen sielun.

6

9:6
1. Moos. 1:27
1. Moos. 5:1
2. Moos. 21:12
4. Moos. 35:31
Sananl. 28:17
Matt. 26:52
Ilm. 13:10
Joka ihmisen veren vuodattaa,

hänen verensä on ihminen vuodattava,

sillä Jumala on tehnyt ihmisen kuvaksensa.

7Ja te olkaa hedelmälliset ja lisääntykää,

enentykää maassa ja lisääntykää siinä."

8Ja Jumala puhui Nooalle ja hänen pojillensa, jotka olivat hänen kanssansa, sanoen: 9"Katso, minä teen liiton teidän ja teidän jälkeläistenne kanssa 10ja kaikkien elävien olentojen kanssa, jotka luonanne ovat, lintujen, karjaeläinten ja kaikkien metsäeläinten kanssa, jotka luonanne ovat, kaikkien kanssa, jotka arkista lähtivät, kaikkien maan eläinten kanssa. 11

9:11
1. Moos. 8:21
Minä teen liiton teidän kanssanne: ei koskaan enää pidä kaikkea lihaa hukutettaman vedenpaisumuksella, eikä vedenpaisumus koskaan enää maata turmele." 12Ja Jumala sanoi:

"Tämä on sen liiton merkki,

jonka minä ikuisiksi ajoiksi teen

itseni ja teidän ja kaikkien elävien olentojen välillä,

jotka teidän luonanne ovat:

13minä panen kaareni pilviin,

ja se on oleva liiton merkkinä minun ja maan välillä.

14Ja kun minä kokoan pilviä maan päälle ja kaari näkyy pilvissä, 15muistan minä liittoni, joka on minun ja teidän ja kaikkien elävien olentojen, kaiken lihan välillä, eikä vesi enää paisu tulvaksi hävittämään kaikkea lihaa. 16Niin kaari on oleva pilvissä, ja minä katselen sitä muistaakseni iankaikkista liittoa Jumalan ja kaikkien elävien olentojen, kaiken lihan välillä, joka maan päällä on." 17Ja Jumala sanoi Nooalle: "Tämä on sen liiton merkki, jonka minä olen tehnyt itseni ja kaiken lihan välillä, joka maan päällä on".

18Ja Nooan pojat, jotka lähtivät arkista, olivat Seem, Haam ja Jaafet. Ja Haam oli Kanaanin isä. 19Nämä kolme ovat Nooan pojat, ja heistä kaikki maan asukkaat polveutuvat.

20Ja Nooa oli peltomies ja ensimmäinen, joka istutti viinitarhan. 21Mutta kun hän joi viiniä, niin hän juopui ja makasi alasti majassansa. 22Ja Haam, Kanaanin isä, näki isänsä hävyn ja kertoi siitä molemmille veljillensä ulkona. 23Niin Seem ja Jaafet ottivat vaipan ja panivat molemmat sen hartioilleen ja menivät selin sisään ja peittivät isänsä hävyn; ja heidän kasvonsa olivat käännetyt toisaalle, niin etteivät he nähneet isänsä häpyä. 24Kun Nooa heräsi päihtymyksestänsä ja sai tietää, mitä hänen nuorin poikansa oli hänelle tehnyt, 25niin hän sanoi: "Kirottu olkoon Kanaan, olkoon hän veljiensä orjain orja". 26Vielä hän sanoi: "Kiitetty olkoon Herra, Seemin Jumala, ja olkoon Kanaan heidän orjansa. 27Jumala laajentakoon Jaafetin, ja asukoon hän Seemin majoissa, ja Kanaan olkoon heidän orjansa." 28Ja Nooa eli vedenpaisumuksen jälkeen kolmesataa viisikymmentä vuotta. 29Niin Nooan koko ikä oli yhdeksänsataa viisikymmentä vuotta; sitten hän kuoli.