Suomen Pipliaseura

Talo Uudessa testamentissa

Uuden testamentin aikaan talot rakennettiin usein sisäpihan ympärille. Taloissa oli usein vain yksi kerros, mutta katolla saattoi oleskella. Kaupungeissa talot oli ryhmitelty kortteleiksi, maaseudulla ne olivat erillään toisistaan. Rikkaimmat ihmiset asuivat roomalaisen perinteen mukaan rakennetuissa huviloissa.

Rakennusmateriaalit

Yleisimmät rakennusmateriaalit olivat luonnonkivet ja tiilet, jotka oli tehty kuivatusta savesta. Eri alueilla käytettiin erilaisia rakennusmateriaaleja riippuen niiden saatavuudesta.

Galilean ja Golanin alueiden talot oli rakennettu pääosin basalttikivestä, kun taas kukkuloilla ne tehtiin kalkkikivestä. Alueilla, jossa savea oli runsaasti, kuten alangoilla ja laaksoissa, useimmat talot rakennettiin savitiilistä, joiden pinta lopuksi rapattiin.

undefined tehtiin puusta. Lattiat olivat tiiviiksi juntattua maata, joskus ne oli peitetty ja vahvistettu ohuilla kivillä. Katoilla saatettiin oleskella.

Kirjaudu sisään lukeaksesi tämän sisällön

Rekistetöitymällä saat käyttöösi useampia raamatunkäännöksiä, UT2020-äänikirjan ja käteviä lisätoiminnallisuuksia Raamatun lukemiseen.

Suomen Pipliaseurav.4.18.10
Seuraa meitä