Suomen Pipliaseura

Sebulon

Sebulon oli Jaakobin ja Lean kuudes poika. Hän oli yksi Israelin kansan kantaisistä. Kertomuksissa Jaakobin lapsista Sebulonilla ei ole erityistä roolia.

Nimi Sebulon

Nimi Sebulon muistuttaa heprean ilmaisua ”hän pysyy luona”. Topic_1786_Lean synnytettyä miehelleen Jaakobille kuusi poikaa hän toivoo, että siitä eteenpäin Jaakob pitäisi häntä päävaimonaan.


Sebulonin syntyessä Lea sanoo: ”Jumala on antanut minulle hyvän lahjan. Nyt mieheni vihdoinkin pysyy minun luonani, sillä olen synnyttänyt hänelle kuusi poikaa (1.Moos. 30:20). Niinpä hän antaa pojalle nimeksi ”Sebulon”.

Sebulonin heimo

Nimi Sebulon voi viitata Sebulonin heimoon, jonka kantaisä Sebulon oli. Se oli myös nimitys alueelle, jonne Sebulonin jälkeläiset asettuivat asumaan. Tämä alue sijaitsi Israelin pohjoisosassa sisämaassa.


Matteuksen evankeliumi liittää tämän alueen Jeesuksen toimintaan (Matt. 4:13-17).

Jaakobin siunaus

Yhtenä Jaakobin kahdestatoista pojasta Sebulon sai Jaakobin siunauksen ennen tämän kuolemaa. Jaakob lausui: ”Sebulon on asuva meren äärellä, hän asettuu rannikolle, missä laivat kulkevat, hänen selkänsä taa jää Sidon.” ({1. Moos. 49:13%}). 


Kun Israelin maa jaettiin, Sebulonin jälkeläisille annettiin kuitenkin asuinpaikaksi alue, joka ei välttämättä ulottunut merelle. 

Tämä sisältö on tilaajakäyttäjille

Tilaajakäyttäjänä sinulle avautuu mm. lähes 1000 tausta-artikkelia sekä kaikki suomalaiset ääniraamatut.

Suomen Pipliaseurav.4.18.12
Seuraa meitä