Suomen Pipliaseura

Naftali

Naftali oli Jaakobin ja Bilhan poika ja Danin pikkuveli. Hän oli yksi Israelin kansan kantaisistä. Kertomuksissa Jaakobin lapsista Naftalilla ei ole erityistä roolia. 

Nimi Naftali

Nimi Naftali voi tarkoittaa ”kukkulalla asuva”. Koska oli ilmeistä, että Raakel ei voi enää voinut saada lapsia, hän antoi orjattarensa Bilhan Jaakobillle jalkavaimoksi, jotta tämä synnyttäisi lapsia hänen puolestaan. Bilha synnytti Jaakobille kaksi poikaa, Danin ja Naftalin. Kun Naftali oli syntynyt, Raakel sanoi: ”Minä olen käynyt sisareni kanssa ankaran kamppailun, ja nyt olen voittanut” (1. Moos. 30: 7-8). Näin hän antoi pojalle nimeksi ”Naftali”, joka kansanetymologian mukaan tarkoitti taistelemista.

Naftalin heimo

Nimi Naftali voi viitata Naftalin heimoon, joka on saanut nimensä Naftalin mukaan. Se oli myös nimitys alueelle, jonne Naftalin jälkeläiset menivät asumaan. Tämä alue sijaitsi Israelin pohjoisosassa, Genesaretinjärven rannalla.


Tämä oli sama alue, jossa Jeesus aloitti opetustyönsä. Hän asettui Kapernaumin kaupunkiin ja matkusti sieltä käsin läpi Galilean (Matt. 4:13-17).

Jaakobin siunaus

Yhtenä Jaakobin kahdestatoista pojasta Joosef sai Jaakobin siunauksen, kun tämä oli vanha ja kuolemaisillaan. Jaakob sanoi Naftalin jälkeläisten olevan kuin metsässä nopeasti juokseva kauris, jolla on kauniit vasat.

Tämä sisältö on tilaajakäyttäjille

Tilaajakäyttäjänä sinulle avautuu mm. lähes 1000 tausta-artikkelia sekä kaikki suomalaiset ääniraamatut.

Suomen Pipliaseurav.4.17.10
Seuraa meitä