Raamattu 1992 (KR92)
5

Kuudes näky: lentävä kirjakäärö

51Kun jälleen kohotin katseeni, näin kirjakäärön, joka lensi taivaalla. 2Enkeli kysyi minulta: »Mitä näet?» Minä vastasin: »Näen lentävän kirjakäärön, joka on kaksikymmentä kyynärää pitkä ja kymmenen kyynärää paksu.» 3Hän sanoi minulle: »Se sisältää kirouksen, joka koskee koko maata. Ties kuinka kauan ovat varkaat jääneet rankaisematta, ja pitkään ovat jääneet rankaisematta myös ne, jotka vannovat väärin.»

4

5:4
Ps. 109:17–19
– Minä lähetän liikkeelle kirouksen, sanoo Herra Sebaot.

Se menee varkaan taloon

ja sen taloon,

joka on vannonut väärin minun nimeeni.

Kirous jää sinne asumaan

ja tuhoaa koko talon,

niin hirret kuin kivetkin.

Seitsemäs näky: nainen viljaruukussa

5Enkeli, joka selitti minulle näkyni, tuli luokseni ja sanoi: »Katso, mitä nyt saat nähdä.» 6Minä kysyin: »Mikä se on?» Hän vastasi: »Se on viljaruukku, eefa-mitta», ja jatkoi: »Se tarkoittaa koko maan asukkaiden syntivelkaa.» 7Yhtäkkiä ruukun lyijykansi avautui, ja ruukussa istui nainen. 8Enkeli sanoi: »Tämä nainen tarkoittaa jumalattomuutta.» Sitten hän työnsi naisen takaisin eefa-mittaan ja pani jälleen lyijypunnuksen kanneksi sen päälle.

9Sen jälkeen minä näin kahden naisen lähestyvän. Heillä oli siivet kuin haikaran siivet, ja tuuli kuljetti heitä. He nostivat eefa-mitan korkealle ilmaan. 10Minä kysyin enkeliltä, joka puhui kanssani: »Mihin he vievät ruukun?» 11

5:11
1. Moos. 10:10,11:2
Hän vastasi: »Sinearin maahan. Siellä he rakentavat naiselle temppelin, ja kun se on valmis, he asettavat eefa-mitan korokkeelle.»