Raamattu 1992 (KR92)
12

Herra puhuu vain Mooseksen kautta

121Mooses oli ottanut vaimokseen nubialaisnaisen, ja tämän naisen takia Mirjam ja Aaron alkoivat parjata häntä. 2He sanoivat: »Onko Herra todellakin ilmaissut tahtonsa vain Mooseksen kautta? Eikö hän ole puhunut myös meille?» Herra kuuli heidän puheensa. 3

12:3
Sir. 45:4
Mutta Mooses oli hyvin nöyrä mies, nöyrempi kuin kukaan muu ihminen maan päällä.

4Yhtäkkiä Herra sanoi Moosekselle, Aaronille ja Mirjamille: »Lähtekää kaikki kolme pyhäkköteltalle.» Heidän mennessään sinne 5Herra laskeutui pilvipatsaassa ja asettui teltan ovelle. Sitten hän kutsui Aaronia ja Mirjamia, ja he astuivat esiin. 6Herra sanoi:

– Kuulkaa minun sanani!

Kun joukostanne nousee profeetta,

minä ilmaisen itseni hänelle näyssä,

unessa minä hänelle puhun.

7

12:7
Hepr. 3:2,5
Näin en puhu Moosekselle, palvelijalleni,

joka kaikessa on minun uskottuni.

8

12:8
2. Moos. 33:11
Hänelle puhun suoraan kasvoista kasvoihin,

en arvoituksellisin sanoin vaan avoimesti.

Hän saa katsoa Herran kirkkautta suoraan.

Kuinka te siis rohkenette puhua

Moosesta, minun palvelijaani vastaan?

9Ja Herra poistui vihastuneena.

10Kun pilvi oli väistynyt teltan päältä, oli Mirjam spitaalista lumivalkoinen. Kääntyessään Mirjamiin päin Aaron huomasi, mitä oli tapahtunut. 11Silloin Aaron sanoi Moosekselle: »Anna anteeksi, herrani, älä rankaise meitä synnistä, jonka teimme tyhmyyttämme! 12Mirjam ei saa jäädä tuon näköiseksi! Hänhän on kuin kuollut sikiö, joka tulee äitinsä kohdusta puoleksi mädäntyneenä!»

13Mooses huusi Herraa ja sanoi: »Oi Jumala! Paranna hänet!» 14

12:14
3. Moos. 13:46
4. Moos. 5:2
Herra sanoi Moosekselle: »Jos hänen isänsä olisi sylkenyt häntä kasvoihin, eikö hän olisi joutunut kantamaan häpeäänsä seitsemän päivää? Hänet on siis suljettava seitsemäksi päiväksi leirin ulkopuolelle ja päästettävä vasta sitten takaisin.» 15Niin Mirjam suljettiin leirin ulkopuolelle seitsemän päivän ajaksi, eikä kansa jatkanut matkaansa, ennen kuin hänet oli päästetty takaisin. 16Sitten kansa siirtyi eteenpäin Haserotista ja leiriytyi Paranin autiomaahan.