Raamattu 1992 (KR92)
1

Nehemia rukoilee Jumalaa

11Nehemian, Hakaljan pojan, kertomus.

Kun kahdentenakymmenentenä vuotena1:1 »Kahdentenakymmenentenä vuotena» viittaa kuningas Artakserkses I:n hallituskauteen, 465–424 eKr., vrt. 2:1. kislev-kuussa olin Susan linnassa, 2tuli veljeni Hanani sinne Juudasta muutamien muiden miesten kanssa. Kysyin heiltä Jerusalemin oloista ja niistä juutalaisista, jotka olivat päässeet palaamaan vankeudesta. 3

1:3
2. Kun. 25:9,10
2. Aik. 36:19
He vastasivat: »Ne, jotka ovat päässeet palaamaan tuohon maakuntaan, elävät siellä suuressa kurjuudessa ja häpeässä. Jerusalemin muurit ovat raunioina, ja sen portit on poltettu.» 4Tämän kuultuani istuin monta päivää maassa itkien ja murehtien ja paastoten.

Minä rukoilin taivaan Jumalaa:

5

1:5
5. Moos. 7:9
Dan. 9:4
»Herra, taivaan Jumala, sinä suuri ja pelättävä Jumala! Sinä pidät liittosi voimassa ja olet uskollinen niille, jotka rakastavat sinua ja noudattavat käskyjäsi. 6Avaa silmäsi näkemään ja korvasi kuulemaan palvelijasi rukous! Yötä päivää minä rukoilen sinua palvelijoidesi, israelilaisten, puolesta, ja tunnustan tässä synnit, joita olemme tehneet sinua vastaan.

»Myös minä itse ja perhekuntani olemme tehneet syntiä. 7Me olemme pahoin rikkoneet sinua vastaan, sillä emme ole noudattaneet lakeja, käskyjä ja säädöksiä, jotka sinä palvelijallesi Moosekselle annoit. 8

1:8
3. Moos. 26:33
5. Moos. 4:27,28:64
Mutta muistathan, että sanoit Moosekselle: ’Jos te luovutte minusta, minä hajotan teidät muiden kansojen sekaan. 9
1:9
5. Moos. 30:1–4
Jos sitten kuitenkin käännytte minun puoleeni ja noudatatte käskyjäni ja elätte niiden mukaan, kokoan teidät jälleen yhteen, vaikka teidät olisi hajotettu maan ääriin, ja vien teidät paikkaan, jonka olen valinnut nimeni asuinsijaksi.’ 10Muistathan, että he ovat sinun palvelijoitasi, sinun kansaasi, jonka sinä olet suurella voimallasi ja väkevällä kädelläsi vapauttanut. 11Herra, avaa korvasi kuulemaan minun rukoustani ja kaikkien niiden palvelijoidesi rukousta, jotka tahtovat pelätä ja kunnioittaa sinun nimeäsi! Täytä nyt pyyntöni ja anna kuninkaan osoittaa minulle suopeutta!»