Raamattu 1992 (KR92)
42

Jobin vastaus

42:1–6

Nyt silmäni ovat nähneet sinut!

421Silloin Job sanoi Herralle:

2– Nyt minä ymmärrän, että kaikki on sinun vallassasi

eikä mikään suunnitelmasi ole mahdoton

sinun toteuttaa.

3

42:3
Job 38:2
Sinä kysyit: »Kuka on tämä,

joka näin peittää minun tarkoitukseni

mielettömillä puheillaan?»

Minä se olen. Olen puhunut mitään ymmärtämättä

asioista, joita en käsitä –

ne ovat minulle liian ihmeellisiä.

4Sinä sanoit: »Kuuntele nyt, kun minä puhun.

Nyt minä kysyn sinulta, ja sinä vastaat.»

5Vain korvakuulolta sinut tunsin.

Nyt ovat silmäni nähneet sinut.

6

42:6
Joona 3:6
Sen tähden minä häpeän puheitani

ja kadun niitä

tomussa ja tuhkassa.

Loppusanat

42:7–17

Herran sanat Jobin ystäville

7Kun Herra oli puhunut Jobille, hän sanoi temanilaiselle Elifasille: »Minä olen vihastunut sinuun ja kahteen kumppaniisi, sillä te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job. 8

42:8
1. Moos. 20:7
Job 22:30
Ottakaa siis seitsemän sonnia ja seitsemän pässiä, menkää minun palvelijani Jobin luo ja uhratkaa hyvitykseksi omasta puolestanne polttouhri. Palvelijani Job rukoilee teidän puolestanne, ja minä kuulen hänen rukouksensa. Näin minä säästän teidät rangaistukselta ja häpeältä, vaikka te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job.»

9Temanilainen Elifas, suahilainen Bildad ja naamalainen Sofar tekivät niin kuin Herra oli heitä käskenyt, ja Herra kuuli Jobin rukouksen.

10Kun Job oli rukoillut ystäviensä puolesta, Herra käänsi hänen kohtalonsa. Herra antoi Jobille kaksin verroin kaikkea, mitä hänellä oli ennen ollut.

11Kaikki veljet ja sisaret ja entiset ystävät tulivat Jobin luo ja aterioivat hänen talossaan. He rohkaisivat häntä ja osoittivat hänelle myötätuntoa kaikkien niiden onnettomuuksien vuoksi, joiden Herra oli antanut kohdata häntä. Jokainen toi lahjanaan yhden kesitan verran hopeaa ja yhden kultaisen renkaan.

Jobin uusi vauraus ja onni

12Niin Herra siunasi Jobin elämän loppuajan vielä runsaammin kuin oli siunannut sen alkuajat. Hänellä oli nyt lampaita ja vuohia neljätoistatuhatta, kuusituhatta kamelia, tuhat kyntöparia härkiä ja tuhat aasintammaa. 13Hän sai vielä seitsemän poikaa ja kolme tytärtä. 14Yhdelle tyttärelle hän antoi nimeksi Jemima42:14 Nimi Jemima merkitsee ’turturikyyhky’, Kesia ’kassiapuu’ ja Keren-Puk ’silmämaalirasia’., toiselle Kesia ja kolmannelle Keren-Puk. 15Eikä koko maassa ollut kauniimpia naisia kuin Jobin tyttäret. Heidän isänsä antoi heillekin perintöosuuden niin kuin heidän veljilleen.

16Job eli näiden tapahtumien jälkeen vielä sataneljäkymmentä vuotta. Hän sai nähdä lapsiaan ja lastensa lapsia aina neljänteen polveen saakka, 17

42:17
1. Moos. 25:8,35:29
ja hän kuoli korkeassa iässä ja elämästä kyllänsä saaneena.