Raamattu 1992 (KR92)
35

Seirin vuorten tuomio

351Minulle tuli tämä Herran sana:

2

35:2
Hes. 25:13
»Ihminen, käännä katseesi kohti Seirin vuoristoa35:2 Seirin vuoristo oli edomilaisten asuinaluetta. ja julista sille tuomio. 3Sano sille: Näin sanoo Herra Jumala:

– Seirin vuorimaa, minä käyn sinua vastaan!

Minä ojennan käteni sinua kohden

ja muutan sinut autioksi aavikoksi.

4Minä hajotan kaupunkisi raunioiksi,

ja sinusta tulee kolkko autiomaa.

Silloin tiedät, että minä olen Herra.

5

35:5
Ps. 137:7
»Ikimuistoisista ajoista sinä olet vihannut israelilaisia, ja kun heitä kohtasi onnettomuus, kun heille koitti lopullisen tilinteon hetki, et kaihtanut kääntää miekkaasi heitä vastaan. 6Sen tähden sanoo Herra Jumala: Niin totta kuin elän, minä peitän sinut vereen yltä päältä, etkä sinä pääse siitä eroon. Sinä olet syyllistynyt veritekoihin etkä enää pääse verestä vapaaksi. 7Minä muutan Seirin vuoret tyhjäksi ja kolkoksi autiomaaksi, jonka halki ei enää mennä eikä tulla. 8Minä peitän sinun vuoresi surmatuilla ja levitän kukkuloillesi ruumiita, täytän kaatuneilla sinun laaksosi ja kaikki purojen uomat.

9– Minä autioitan sinut ikiajoiksi,

enää ei kaupungeissasi asuta.

Silloin tiedätte, että minä olen Herra.

10»Sinä olet sanonut: ’Nämä kaksi kansaa ja kaksi maata kuuluvat minulle. Minä otan itselleni nuo maat, jotka Herra on jättänyt.’ 11Sen tähden sanoo Herra Jumala: Niin totta kuin elän, minä teen sinulle sen, mitä vihasi ja kateutesi on pannut sinut itsesi tekemään, sen, mitä itse olet vihasi ajamana heille tehnyt. Sinä tulet vielä tuntemaan minut, kun panen täytäntöön tuomiosi. 12Tulet tietämään, että minä, Herra, olen kuullut kaikki sinun solvauksesi. Olen kuullut, miten olet pilkannut Israelin vuoria ja sanonut: ’Ei siellä ole ketään, ne ovat pelkkä suupala meille.’ 13Te olette rehennelleet minun edessäni ja puhuneet minusta röyhkeästi, ja minä olen kuullut kaiken.

14»Näin sanoo Herra Jumala: Koska olet iloinnut siitä, että naapurimaasi on tyystin autioitunut, teen minä sinulle samoin. 15Sinä iloitsit, kun Israelin perintömaa muuttui autiomaaksi, ja niinpä sinun käy samoin. Seirin vuoret, te muututte autiomaaksi, ja sinun, Edom, käy samoin! Te tulette tietämään, että minä olen Herra.