Raamattu 1992 (KR92)
30

Herran päivä kohtaa Egyptin

301Minulle tuli tämä Herran sana:

2»Ihminen, ennusta. Sano: Näin sanoo Herra Jumala:

– Valittakaa ja huutakaa:

»Voi sitä päivää!»

3

30:3
Joel 2:1,2
Aam. 5:18
Sef. 1:14,15
Se päivä on lähellä,

yhä lähempänä on Herran päivä,

myrskypilven päivä,

kansojen tuomion hetki!

4

30:4
Jes. 20:3,4
Silloin iskevät miekat Egyptiin,

ja Nubia vapisee peloissaan,

kun Egyptin miehiä kaatuu,

kun siltä riistetään rikkaudet

ja revitään perustukset.

5Nubian, Putin, Ludin ja Kubin miehet,

kaikki Egyptin apujoukot ja liittolaiset

kaatuvat miekkaan yhdessä Egyptin kanssa.

6

30:6
Hes. 29:10
Näin sanoo Herra:

– Egyptin liittolaiset luhistuvat,

ja sen korskea mahti murtuu.

Migdolista Assuaniin asti

kaikki kaatuvat miekkaan.

Näin sanoo Herra Jumala.

7

30:7
Hes. 29:12
»Egyptistä tulee autiompi kuin yksikään autiomaa, ja sen kaupungit ovat raunioista raunioituneimmat. 8Minä sytytän Egyptin tuleen, ja sen auttajat luhistuvat jok’ikinen. Silloin kaikki tietävät, että minä olen Herra. 9Sinä päivänä, minun tuomioni päivänä, lähtee sanansaattajia laivoilla Nubiaan, ja he tuovat pelon tuohon huolettomaan maahan. Sen asukkaat vapisevat sinä päivänä, jona Egypti saa rangaistuksensa. Ja se päivä tulee.

10»Näin sanoo Herra Jumala: Minä panen Nebukadnessarin, Babylonian kuninkaan, tekemään lopun Egyptin mahtailusta. 11

30:11
Hes. 28:7,31:12
Hänet ja hänen väkensä, kansoista julmimman, minä tuon hävittämään Egyptin maata. Hänen sotilaansa hyökkäävät miekka koholla ja täyttävät maan kaatuneilla. 12
30:12
Jes. 19:5
Minä kuivatan Niilin kaikki vedet ja annan Egyptin raakalaisten käsiin, minä panen vieraat sotajoukot hävittämään maan ja kaiken mitä siinä on. Minä, Herra, olen puhunut.

13

30:13
Jes. 19:16,17
»Näin sanoo Herra Jumala: Minä hävitän epäjumalankuvat, minä tuhoan Memfiksen tyhjät jumalat, eikä Egyptissä enää tule olemaan ruhtinasta. Minä saatan Egyptin maan pelon valtaan. 14Minä teen Patrosin autioksi, sytytän Soanin tuleen ja panen Thebassa tuomioni täytäntöön. 15Minä sinkoan vihani Siniin, Egyptin vankimpaan varustukseen, ja murskaan Theban mahdin. 16Minä sytytän koko Egyptin tuleen. Sin vääntelehtii tuskissaan, Theban muurit murretaan, ja Memfis vallataan keskellä päivää. 17Onin ja Pi-Besetin nuoret miehet kaatuvat taistelussa ja nuoret naiset viedään vankeuteen. 18Tahpanhesissa pimenee päivä, kun minä siellä murran Egyptin valtikat, kun tulee loppu sen korskeasta mahtailusta. Synkkä pilvi peittää siellä kaupungin, ja sen nuoret tytöt viedään vankeuteen. 19Minä panen täytäntöön Egyptin tuomion, ja silloin kaikki tietävät, että minä olen Herra.»

20Oli yhdestoista vuosi, ensimmäisen kuun seitsemäs päivä, ja minulle tuli tämä Herran sana:

21»Ihminen, minä olen faraolta, Egyptin kuninkaalta, murskannut käsivarren. Sitä ei sidota, ei paranneta, ei lastoiteta, eikä se vahvistu. Sillä kädellä ei enää tartuta miekkaan.

22»Näin sanoo Herra Jumala: Minä käyn faraota, Egyptin kuningasta, vastaan. Minä murskaan hänen molemmat käsivartensa, sekä terveen että taittuneen, ja miekka kirpoaa hänen kädestään. 23Egyptin kansan minä hajotan toisten kansojen sekaan, minä sirotan sen vieraisiin maihin. 24Mutta Babylonian kuninkaan käsivarsiin minä annan voimaa. Minä annan miekkani hänen käteensä ja murskaan faraolta käsivarret, ja farao voihkii hänen edessään niin kuin miekan haavoittama voihkii. 25Babylonian kuninkaan käsivarsiin minä annan voimaa, mutta faraon kädet herpoavat. Egypti tulee tietämään, että minä olen Herra, kun annan miekkani Babylonian kuninkaan käteen ja hän kohottaa sen Egyptin maata vastaan. 26Minä hajotan egyptiläiset toisten kansojen sekaan, sirotan heidät vieraisiin maihin, ja silloin he tietävät, että minä olen Herra.»