Raamattu 1933/-38 (KR38)
12

12 LUKU.

Mirjam ja Aaron parjaavat Moosesta; Mirjam saa rangaistuksen.

121Mutta Mirjam ja Aaron parjasivat Moosesta etiopialaisen naisen tähden, jonka hän oli ottanut vaimokseen; sillä hän oli ottanut vaimokseen etiopialaisen naisen. 2Ja he sanoivat: "Ainoastaan Mooseksen kauttako Herra puhuu? Eikö hän puhu myös meidän kauttamme?" Ja Herra kuuli sen. 3Mutta Mooses oli sangen nöyrä mies, nöyrempi kuin kukaan muu ihminen maan päällä. 4Niin Herra sanoi äkisti Moosekselle ja Aaronille ja Mirjamille: "Menkää te kaikki kolme ilmestysmajalle". Ja he menivät kaikki kolme sinne. 5Silloin Herra astui alas pilvenpatsaassa, asettui majan ovelle ja kutsui Aaronia ja Mirjamia; molemmat menivät sinne. 6Ja Herra sanoi:

"Kuulkaa minun sanani.

Jos keskuudessanne on profeetta,

niin minä ilmestyn hänelle näyssä,

puhun hänen kanssaan unessa.

7

12:7
Hebr. 3:2,5
Niin ei ole minun palvelijani Mooses,

hän on uskollinen koko minun talossani;

8

12:8
2. Moos. 33:11
hänen kanssaan minä puhun suusta suuhun,

avoimesti enkä peitetyin sanoin,

ja hän saa katsella Herran muotoa.

Miksi ette siis peljänneet

puhua minun palvelijaani Moosesta vastaan?"

9Ja Herran viha syttyi heitä kohtaan, ja hän meni pois. 10Kun pilvi oli poistunut majan päältä, niin katso, Mirjam oli lumivalkea pitalista; ja Aaron kääntyi Mirjamiin päin, ja katso, tämä oli pitalinen. 11Silloin Aaron sanoi Moosekselle: "Oi, herrani! Älä pane meidän päällemme syntiä, jonka olemme tyhmyydessä tehneet. 12Älä anna hänen jäädä kuolleen sikiön kaltaiseksi, jonka ruumis on puoleksi mädännyt, kun se äitinsä kohdusta tulee." 13Silloin Mooses huusi Herran puoleen sanoen: "Oi, Jumala! Paranna hänet!" 14

12:14
3. Moos. 13:46
4. Moos. 5:2
Herra vastasi Moosekselle: "Jos hänen isänsä olisi sylkenyt häntä silmille, eikö hänen olisi ollut hävettävä seitsemän päivää? Olkoon hän nyt suljettuna ulos leiristä seitsemän päivää, ja sitten hän pääsköön takaisin." 15Niin Mirjam oli suljettuna ulos leiristä seitsemän päivää, eikä kansa lähtenyt liikkeelle, ennenkuin Mirjam oli tuotu takaisin.