Raamattu 1933/-38 (KR38)
35

35 LUKU.

Edomia on kohtaava hävitys sen vihan ja vahingonilon tähden.

351Minulle tuli tämä Herran sana: 2

35:2
Jer. 49:7
Hes. 25:8,12
Aam. 1:11
Obad. 1:1
"Ihmislapsi, käännä kasvosi Seirin vuorta kohti ja ennusta sitä vastaan 3ja sano sille: Näin sanoo Herra, Herra:

Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Seirin vuori,

ojennan käteni sinua vastaan

ja teen sinut autioksi ja hävitetyksi.

4Sinun kaupunkisi minä teen raunioiksi

ja sinä itse tulet autioksi.

Ja sinä tulet tietämään, että minä olen Herra.

5

35:5
Ps. 137:7
Koska sinä pidit ikuista vihaa ja annoit israelilaiset alttiiksi miekalle heidän onnettomuutensa aikana, aikana, jolloin syntivelka tuli loppumääräänsä, 6sentähden, niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, minä teen sinut verivirraksi,Alkukielessä on sanaleikki, kun nimi Edom muistuttaa sanaa dam, veri. ja veri on sinua vainoava: totisesti, vereen saakka sinä olet vihannut, ja veri on sinua vainoava. 7Minä teen Seirin vuoren tyhjäksi ja autioksi ja hävitän sieltä menijän ja tulijan. 8Sen vuoret minä täytän sen surmatuilla. Miekalla surmattuja kaatuu sinun kukkuloillasi ja laaksoissasi ja kaikissa puronotkoissasi. 9Minä teen sinut ikiautioksi, ja sinun kaupunkisi jäävät asumattomiksi. Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra. 10
35:10
Ps. 83:13
Koska sinä olet sanonut: 'Ne kaksi kansaa ja kaksi maata ovat minun, me otamme ne omiksemme', vaikka siellä on Herra, 11sentähden, niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, minä teen sinun kiukkusi ja kiivautesi mukaan, teen sen, minkä sinä vihassasi olet heille tehnyt. Ja minä teen itseni heille tunnetuksi, kun niin tuomitsen sinut, 12ja sinä tulet tietämään, että minä olen Herra. Minä olen kuullut kaikki sinun pilkkasi, jotka olet puhunut Israelin vuoria vastaan, kun olet sanonut: 'Ne ovat autioina, ne ovat annetut meidän syötäviksemme'. 13Te suurentelitte minua vastaan suullanne, ja ylenpalttiset olivat teidän puheenne minua vastaan: minä olen ne kuullut.

14Näin sanoo Herra, Herra: Iloksi kaikelle maalle minä teen sinut autioksi. 15Niinkuin sinä iloitsit Israelin heimon perintöosasta, kun se tuli autioksi, niin teen minäkin sinulle: autioksi tulet sinä, Seirin vuori, samoin koko Edom kaikkinensa. Ja niin he tulevat tietämään, että minä olen Herra."