27.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 27.06.2023
TÄSSÄ
Jeesus, olet kutsunut minut olemassaoloon ja hyväksyt minut seuraasi. Sinun luonasi on ilo. Se on ihmeellistä.
– – –
Jos minä en löydä sinua, löydä sinä minut.

SANA
Sokeudesta parantuneet olivat menneet, mutta nyt Jeesuksen luokse tuotiin demonin riivaama mykkä mies. Kun demoni oli ajettu pois, mykkä alkoi puhua. Ihmiset olivat ihmeissään ja sanoivat: ”Tällaista ei Israelissa ole koskaan nähty.” Fariseukset sen sijaan sanoivat: ”Päädemonin voimalla hän demoneja karkottaa.”
Jeesus kulki ympäriinsä kaupungeissa ja kylissä ja opetti niiden synagogissa. Hän julisti ilosanomaa Jumalan valtakunnasta ja paransi kaikki sairaudet ja vaivat. Hän näki kansanjoukot ja alkoi sääliä ihmisiä, koska nämä olivat rasittuneita ja heitteillä kuin lampaat ilman paimenta. Jeesus sanoi oppilailleen: ”Sato on runsas mutta työntekijöitä vähän. Pyytäkää siis isännältä, että hän lähettäisi väkeään korjaamaan satoa.” (Matt. 9:32–38)

  • Miten minä olen mykkä enkä osaa puhua? Miten Jeesus voisi auttaa minua?
  • Kenet minä tuon Jeesuksen luo? Kuka on joskus tuonut minut? Vai tulinko itse?
  • Koenko olevani yksi työntekijöistä, jotka on lähetetty korjaamaan satoa? Millainen työntekijä minä olen? Mitä vahvuuksia ja mitä heikkouksia minulla on?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Tulen luoksesi ilman yhtään sanaa. Anna minun olla avoin sinun mahdollisuuksillesi. Auta minua löytämään sanoja, puhumaan.