26.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 26.06.2023
TÄSSÄ
Rukous on omista pyrkimyksistä ja mahdollisuuksista luopumista ja jättäytymistä Jumalan mahdollisuuksien varaan.
– – –
Irrotan katseeni elämäni asioista ja jättäydyn sinun ja sinun mahdollisuuksiesi varaan.

SANA
Kun Jeesus vielä puhui, paikalle tuli eräs korkea virkamies. Hän heittäytyi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: ”Tyttäreni kuoli juuri. Tule ja pane kätesi hänen päälleen, niin hän herää eloon.” Jeesus nousi ja lähti oppilaidensa kanssa miehen mukaan.
Silloin Jeesuksen selän taakse tuli nainen, joka oli kärsinyt verenvuodoista kahdentoista vuoden ajan. Hän kosketti Jeesuksen viitan tupsua ja ajatteli mielessään: ”Paranen jo sillä, että kosketan hänen viittaansa.” Jeesus kääntyi, näki hänet ja sanoi: ”Ole hyvillä mielin, tyttäreni. Olet parantunut, koska luotit minuun.” Siitä hetkestä nainen oli terve.
Kun Jeesus tuli virkamiehen taloon ja näki huilunsoittajat ja hälisevän väkijoukon, hän sanoi: ”Menkää pois. Ei tyttö ole kuollut, hän nukkuu.” Jeesukselle naurettiin. Mutta kun ihmiset oli ajettu pois, Jeesus meni sisään ja tarttui tytön käteen, ja tyttö nousi jalkeille. Tieto tapauksesta levisi koko seudulle. (Matt. 9:18–26)

  • Korkea virkamies (vuoden 1992 käännöksen mukaan synagogan esimies) toimi poikkeuksellisella tavalla: hän keskeytti Jeesuksen puheen ja heittäytyi Jeesuksen jalkoihin. Miten minä olen lähestynyt Jeesusta tavanomaisesta poikkeavalla tavalla?
  • Nainen tuli salaa Jeesuksen taakse ja kosketti viitan tupsua salaa. Miten minä olen tullut salaa Jeesuksen luokse? Mitä Jeesus on silloin sanonut minulle? Mitä hän sanoo nyt?
  • Kuvittelen, että Jeesus koskettaa minua ja minä Jeesusta. Miltä se tuntuu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Uskon, että tänäänkin kosketat minua parantavalla kädelläsi. Auta minua näkemään kätesi jälki.