24.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 24.06.2023
TÄSSÄ
Jumala, sinä tunnet minut ja elämäni kaikki vaiheet.
– – –
Missä näen erityisen selvästi sinun kätesi jäljen?

SANA
Elisabetin synnytyksen aika tuli, ja hän synnytti pojan. Naapurit ja sukulaiset kuulivat suuresta hyvyydestä, jota Herra oli hänelle osoittanut, ja iloitsivat hänen kanssaan. Kahdeksantena päivänä kaikki kokoontuivat lapsen ympärileikkaukseen. He kutsuivat häntä isänsä mukaan Sakariakseksi, mutta lapsen äiti sanoi: ”Ei, hänen nimekseen tulee Johannes.” ”Ei sinun suvussasi ole ketään sen nimistä”, muut sanoivat. He kysyivät elehtimällä lapsen isältä, millä nimellä hän halusi poikaa kutsuttavan. Tämä pyysi pienen kirjoitustaulun ja kirjoitti: ”Hänen nimensä on Johannes.” Kaikki olivat ihmeissään. Samassa Sakariaksen kieli alkoi toimia, ja hän ylisti Jumalaa.
Kaikki naapurit joutuivat pelon valtaan, ja tapauksesta puhuttiin koko Juudean vuoriseudulla. Kaikki, jotka siitä kuulivat, painoivat asian mieleensä ja miettivät: ”Mitä tästä lapsesta vielä tuleekaan?” Herran käsi oli hänen tukenaan. (Luuk. 1:57–66)

  • Liityn mielikuvitukseni avulla kertomuksen tapahtumiin. Käyn Elisabetin talossa naapureiden ja sukulaisten joukossa syntynyttä lasta katsomassa. Pääsen mukaan myös ympärileikkaustilaisuuteen ja seuraan syntynyttä keskustelua. Seuraan Sakariaan ja kokoontuneen joukon ilmeitä ja reaktioita, kun aiemmin mykäksi tullut Sakarias saa yllättäen puhekykynsä takaisin. Mihin kiinnitän erityisesti huomioni?
  • Millä tavoin, jos millään, minun nimeni kuvastaa jotakin keskeiseksi kokemaani piirrettäni tai tehtävääni? Jos saisin valita minua parhaiten kuvaavan nimen itselleni, minkä valitsisin?
  • Mitä vanhempani ja läheiseni odottivat minusta tulevan? Mitä minusta on vielä tarkoitus tulla?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Rohkaise ja vahvista minua tulemaan siksi ihmiseksi, joksi sinä minut tarkoitit.