16.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 16.06.2023
TÄSSÄ
Olen seurannut sinua, Jeesus, tavallani. Ja nyt taas tulen eteesi niin kuin osaan.
– – –
Tässä olen, tässä on elämäni.

SANA
Kun Jeesus tuli alas vuorelta, suuri väkijoukko seurasi häntä. Silloin Jeesuksen luokse tuli mies, jolla oli hankala ihosairaus. Hän heittäytyi maahan ja sanoi: ”Herra, sinä voit parantaa minut, jos tahdot.” Jeesus ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: ”Minä tahdon. Parane.” Mies parani sairaudestaan saman tien. Jeesus sanoi miehelle: ”Katsokin, ettet puhu tästä kellekään. Käy vain näyttäytymässä papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja todisteeksi parantumisestasi.” (Matt. 8:1–4)

  • Kuvittelen olevani ihotautiin sairastunut ihminen. Minut on ajettu perheestäni, suvustani ja kylästäni. Sairaus näkyy, ja ihmiset kavahtavat minua. Ihmisiä kohdatessani minun on huudettava ”saastainen, saastainen”. Elän kaltaisteni joukossa, hankin elantoni kerjäämällä kaupunkien ulkopuolella. Miten ihmiset reagoivat, kun tunkeudun ihmisjoukon läpi Jeesuksen luo? Miltä minusta parannuttuani tuntuu?
  • Mitä sellaista kallisarvoista ja hyvää salaisuutta kannan, josta en puhu kenellekään mutta joka mahdollisesti näkyy muutenkin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Kosketa minua ja paranna se, mikä parantumista tarvitsee.