15.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 15.06.2023
TÄSSÄ
Jumala, sinä tunnet minut. Olen edessäsi. Tässä.
– – –
Minulla on sinusta tietoa, sellaista, mitä minulle on opetettu ja mitä olen lukenut. Opeta minua myös tuntemaan sinut.

SANA
”Taivaiden valtakuntaan eivät pääse ne, jotka vain hokevat minulle: ’Kyllä, Herra, kyllä, Herra.’ Sinne pääsevät ne, jotka toimivat niin kuin taivaallinen Isäni tahtoo. Moni tulee sanomaan minulle: ’Herra, sinun nimissäsihän me profetoimme ja karkotimme demoneja ja teimme ihmetekoja.’ Mutta minä sanon heille: ’En ole koskaan tuntenut teitä. Häipykää, väärintekijät!’
Jos kuulet nämä sanani, toimi niiden mukaan. Silloin olet kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa. Se ei kuitenkaan sortunut, koska se oli rakennettu kalliolle. Mutta jos kuulet sanani etkä toimi niiden mukaan, olet kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa, ja se sortui rytinällä.”
Tähän Jeesus päätti puheensa. Väkijoukko oli ihmeissään hänen opetuksestaan. Jeesus näet opetti arvovaltaisesti kuin hallitsija, ei niin kuin oppineet. (Matt. 7:21–29)

  • Mitä ”taivaallisen Isän tahto” voisi olla minun kohdallani? Miten saan sen selville?
  • Miten minä rakennan hiekalle, miten kalliolle?
  • Tunnistanko elämänhistoriastani kokemuksen tai hetken, jolloin ”sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa”? Mitä tapahtui ja miten siitä selvisin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jeesus, pyydän, että tekisit ihmeen: anna minun toimia sinun sanasi mukaan. Aamen.