11.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 11.06.2023
TÄSSÄ
”Sinä tiedät kaiken. Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä.” (Ps. 139:6)
– – –
Kerron sinulle, niin rehellisesti kuin pystyn, mitä minulle kuuluu, ja jään kuuntelemaan sinua, Jumala.

SANA
Eräs mies väkijoukosta sanoi Jeesukselle: ”Opettaja, käske veljeäni jakamaan perintö minun kanssani. Jeesus vastasi: ”Hyvä mies, onko minut muka nimitetty teidän tuomariksenne tai pesänselvittäjäksenne?” Sitten hän jatkoi: ”Varokaa ja välttäkää kaikenlaista ahneutta. Ihmisen elämä ei riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä olisi paljonkin.”
Jeesus esitti heille vielä vertauksen: ”Erään rikkaan miehen maa tuotti hyvin. Hän mietti mielessään: ’Minulla ei ole paikkaa, johon kokoaisin satoni. Mitähän minun pitäisi tehdä?’ Hän päätti: ’Näin minä teen: Puran nykyiset varastorakennukset ja rakennan tilalle suuremmat. Kokoan niihin kaiken viljani ja koko muun omaisuuteni. Sitten sanon itselleni: Sinulla on paljon omaisuutta, ja siitä riittää vuosikausiksi. Ota rennosti, syö, juo ja pidä hauskaa.’ Silloin Jumala sanoi hänelle: ’Typerys! Tänä yönä menetät henkesi. Kuka saa kaiken, mitä olet itsellesi koonnut?’ Näin käy sen, joka kerää rikkauksia itselleen eikä Jumalan luokse.” (Luuk. 12:13–21)

  • Perinnönjako on tapahtuma, joka nostattaa usein pintaan varhaisen lapsuuden rakkausvajeen ja sisarkateuden ja syrjäyttää rationaalisen ajattelun. Onko minulla kokemuksia tällaisesta? Miten olen kokemustani käsitellyt tai miten käsittelen sitä edelleen?
  • Miten suhtaudun omaisuuteen? Olenko tyytyväinen asenteeseeni? Haluaisinko sen muuttuvan johonkin suuntaan? Mihin?
  • Mitä Jeesus haluaa tällä vertauksella sanoa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Tarvitsen rakkauttasi ja varmuutta sinun huolenpidostasi, jotta en rakentaisi katoavaisesta hyvästä itselleni turvapaikkaa.