04.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 04.06.2023
TÄSSÄ
Sinä sanot: ”Minä olen teidän kanssanne joka päivä aikojen loppuun asti” (Matt. 28:20). En siis ole yksin, vaan sinä, Jeesus, olet tässä kanssani.
– – –
Anna minun aavistaa läsnäolosi ja kuulla sinua.

SANA
”Minä olen aito viiniköynnös, ja Isäni on viininviljelijä. Hän leikkaa pois jokaisen hedelmättömän oksan; satoa tuottavasta oksasta hän sen sijaan karsii liiat versot, jotta se tuottaisi vielä enemmän rypäleitä. Teidät on jo puhdistanut se, mitä olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa voi tuottaa rypäleitä, ellei se pysy kiinni köynnöksessä. Samoin jäätte tekin hedelmättömiksi, jos ette pysy minussa.
Minä olen viiniköynnös, te olette oksia. Runsaan sadon tuottaa se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn. Ilman minua ette saa mitään aikaan. Se, joka ei pysy minussa, on kuin irronnut ja kuivunut oksa. Kuivat oksat kerätään ja poltetaan.
Jos pysytte minussa ja annatte opetukseni pysyä teissä, voitte pyytää mitä tahansa ja pyyntönne toteutuu. Isäni kirkkaus paljastuu siinä, että te tulette minun oppilaikseni ja tuotatte paljon hedelmää. Minä rakastan teitä niin kuin Isäni on rakastanut minua. Ottakaa rakkauteni vastaan älkääkä luopuko siitä. Onnistutte tässä, jos noudatatte käskyjäni. Niin minäkin olen noudattanut Isäni käskyjä ja pitänyt kiinni hänen rakkaudestaan.” (Joh. 15:1–10)

  • Miten ja millaisia liikoja versoja minusta on karsittu, jotta tuottaisin enemmän hedelmää?
  • Onko minulla kokemusta siitä, että hedelmätön oksa on leikattu pois? Mitä tapahtui?
  • Olen elävä oksa, jos annan rungossa olevan elämän virrata itseeni. Miten tämä tapahtuu? Miten minä pysyn Jeesuksessa, viiniköynnöksessä, kiinni ja miten Jeesus pysyy minussa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Opeta minua ymmärtämään, millainen oksa juuri minä tässä viiniköynnöksessä olen ja miten tuotan hedelmää.