03.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 03.06.2023
TÄSSÄ
Sinä olet läsnä, tunnen läsnäolosi tai en. Olen tässä edessäsi, Jumala.
– – –
Sinä kyllä tunnet minut. Kerron sinulle, mitä juuri nyt itsestäni ajattelen. Ehkä se selviää samalla itsellenikin. Jään tähän hetkeksi.

SANA
”Olette kuulleet nämäkin esivanhemmille annetut käskyt: ’Älä vanno väärää valaa’ ja ’Pidä se, mitä olet Herralle vannonut’. Mutta minä sanon teille: Älkää vannoko ollenkaan. Älkää vannoko taivaan kautta, koska se on Jumalan valtaistuin. Älkää vannoko maan kautta, koska sen päälle hän laskee jalkansa. Älkää vannoko Jerusalemin kautta, koska se on suuren kuninkaan kaupunki. Älä vanno myöskään oman pääsi kautta, koska et pysty muuttamaan ainoatakaan hiustasi valkoiseksi etkä mustaksi. Kun tarkoitatte kyllä, sanokaa ’kyllä’, ja kun tarkoitatte ei, sanokaa ’ei’. Enemmän on pahasta.” (Matt. 5:33–37)

  • Milloin olen joutunut katumaan tai korjaamaan suustani päässyttä ajattelematonta puhetta? Mitä tapahtui? Miltä minusta tuntui? Miten selvisin?
  • Onko minun helppo puhua toisista vain hyvää? Miten olen rikkonut käskyä ”älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi”?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Luen itselleni haasteen Jaakobin kirjeestä: ”Me kaikki erehdymme usein. Täydellinen on se, joka ei koskaan harhaudu puhumaan perättömiä.” (Jaak. 3:2.) Anna minulle tänään oikeita, rakentavia, rakkaudellisia ja tosia sanoja.