02.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 02.06.2023
TÄSSÄ
Jeesus, sinä sanoit oppilaillesi: ”Odottakaa tässä ja valvokaa kanssani” (Matt. 26:38).
– – –
Oppilaasi eivät jaksaneet valvoa, mutta sinä jaksoit, heidän ja minunkin puolestani. Jospa oppisin valppaana olemista.

SANA
”Olette kuulleet käskyn: ’Älä ole uskoton puolisollesi.’ Mutta minä sanon teille: joka katsoo toisen naista himokkaasti, on jo sydämessään tehnyt aviorikoksen. Jos oikea silmäsi johdattaa sinut ansaan, kaiva se päästäsi ja heitä se pois. Onhan parempi menettää yksi ruumiinosa kuin joutua kokonaisena helvettiin. Jos taas oikea kätesi johdattaa sinut ansaan, hakkaa se irti ja heitä se pois. Onhan parempi menettää yksi jäsen kuin joutua kokonaisena helvettiin.
Olette kuulleet käskyn: ’Jos eroat vaimostasi, anna hänelle erotodistus.’ Mutta minäpä sanon: Joka eroaa vaimostaan jonkin muun syyn kuin seksuaalisen holtittomuuden takia, tekee vaimostaan avionrikkojan. Avionrikkoja on myös se, joka menee naimisiin jätetyn naisen kanssa.” (Matt. 5:27–32)

  • Mitä ruumiinjäsenen irti hakkaaminen tarkoittaa? Jeesus, mitä minun pitäisi ymmärtää?
  • Seksuaalisuus on elämää kantava voima. Mitä rukousaiheita liittyy omaan seksuaalisuuteeni?
  • Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei enää nykyään pidä avioeroa syntinä vaan onnettomuutena tai ratkaisuna vaikeaan tilanteeseen. Miten tukea eron kokenutta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Herra, anna minulle nöyryyttä ja rehellisyyttä tunnistaa elämälleni tuhoisa kiusaus siksi, mikä se on, ja valmiutta vastustaa sitä heti, kun havaitsen sen ensimmäiset lähentely-yritykset. Tee minusta valpas.