01.06.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 01.06.2023
TÄSSÄ
Jumala, minä en keksinyt tätä maailmaa. Sinä sen keksit, ja se on sinun. Anna minun löytää paikkani siinä ja anna minun hengittää sinun läsnäoloasi.
– – –
Hengitän sisään ja hengitän ulos sinun ilmaasi, Jumala. Anna minun kuulla äänesi ja ottaa sanasi vastaan.

SANA
”Minä sanon teille, että jos ette ole paljon oikeamielisempiä kuin oppineet ja fariseukset, ette taatusti pääse taivaiden valtakuntaan.
Olette kuulleet esivanhemmille annetun käskyn: ’Älä tapa.’ Joka tappaa, on ansainnut tuomion. Mutta kuulkaa, mitä minä sanon: Sekin, joka on vihainen lähimmäiselleen, ansaitsee tuomion. Joka sanoo toista tyhmäksi, on ansainnut Suuren neuvoston tuomion. Joka kutsuu toista ääliöksi, on ansainnut helvetin tulen.
Jos olet viemässä uhrilahjaa alttarille ja muistat, että lähimmäiselläsi on jotain sinua vastaan, tee näin: jätä lahjasi alttarin eteen, käy tekemässä sovinto hänen kanssaan ja anna lahjasi vasta sen jälkeen.
Tarjoa vastapuolellesi sovintoa jo matkalla oikeuteen. Muuten hän saattaa luovuttaa sinut tuomarille ja tuomari vartijalle. Sinut heitetään vankilaan, ja usko pois: sieltä et pääse, ennen kuin olet maksanut viimeisenkin kolikon.” (Matt. 5:20–26)

  • Tunnistanko itsestäni jonkin katkeruuden, joka nostaa sinnikkäästi päätään, vaikka olen käsitellyt sitä jo pitkään? Pyydän Jumalalta, että edistyisin anteeksiantamisen prosessissani niin, että voisin jättää menneet kokonaan taakseni, saisin uuden näkökulman ja levon.
  • Entä ne, joilla on jotain minua vastaan? Koska Jumala on loppuun asti armahtavainen, tulisi myös minun olla. Mistä saan tähän voimaa? Miten toimin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Anna meille anteeksi velkamme, niin kuin mekin olemme antaneet anteeksi niille, jotka ovat meille velkaa.