31.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 31.05.2023
TÄSSÄ
Koetan purkaa ennakko-oletukseni siitä, miten tämä rukoushetki sujuu. Olen nyt vain tässä.
– – –
Anna kykyä ottaa vastaan, mitä sinä haluat antaa.

SANA
”Tulee aika”, sanoo Herra, ”jolloin minä teen uuden liiton Israelin kansan ja Juudan kansan kanssa. Tämä liitto ei ole samanlainen kuin se, jonka tein heidän isiensä kanssa silloin, kun tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sen liiton he rikkoivat, vaikka minä olin ottanut heidät omakseni, sanoo Herra.
Tämän liiton minä teen Israelin kansan kanssa tulevina päivinä, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. Silloin ei kukaan enää opeta toista, veli ei opeta veljeään sanoen: ’Oppikaa tuntemaan Herra!’ Sillä kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut, sanoo Herra. Minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejään.” (Jer. 31:31–34)

  • Anteeksianto tarkoittaa, että syntejä ei enää muisteta, niitä ei enää ole. Mitä teen, kun mieleeni nousee kerran anteeksi pyydettyjä omista ihanteistani poikkeamisia tai kun mieleeni nousee toisten tekemisiä, jotka olen jo antanut anteeksi?
  • Jeesus ei pitänyt laista löytyviä ja profeettojen osin vuosisatojen ikäisiä kirjoituksia aikansa eläneinä. Hän avasi niihin uusia näkökulmia. Muistanko tilanteen, jolloin jokin aiemmin minulle merkityksetön Raamatun sana sai uuden, elävän ja syvenevän sisällön? Mitä tämän päivän teksti minulle sanoo?
  • Tunnistanko itsestäni sekä vanhan että uuden sydämen? Miten seuraan uuden sydämen ääntä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Ole sinä tänään minun oppaani. Anna minun tänään huomata johdatuksesi ja noudattaa sitä.