28.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 28.05.2023
TÄSSÄ
”Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia.” (Room. 8:16)
– – –
Sinä tutkit minua, opetat minua tuntemaan itseäni ja sinua.

SANA
”En jätä teitä orvoiksi vaan tulen luoksenne. Hetken päästä maailma ei enää näe minua, mutta te näette. Minä näet elän, ja niin saatte elää tekin. Sinä päivänä teille selviää, että minä olen Isässä, te olette minussa ja minä olen teissä. Se, joka tuntee minun käskyni ja noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua. Niin rakastan minäkin, ja siksi annan hänen nähdä minut.” (Joh. 14:18–21)

  • Tunnenko itseni orvoksi, ihmiseksi, jolla ei ole läheisiä, ei sielunkumppaneita?
  • Tunsiko Jeesus itsensä orvoksi maailmassa? Ketkä olivat hänen ystäviään ja läheisiään?
  • Fyysinen silmä näkee sen, mitä fyysiselle silmälle on mahdollista nähdä. Usko näkee näkymättömän (Hepr. 11:1). Mitä minun tulisi nähdä juuri tässä tilanteessani?
  • Jumalan rakkaus vuodatettiin sydämeemme, kun Pyhä Henki annettiin meille
    (Room. 8:5). Opeta minua tunnistamaan ja seuraamaan sinun rakkauttasi, olemaan siitä osallinen ja jakamaan sitä muille.

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Toinen kuningasten kirja kertoo Syyrian kuninkaasta, joka halusi päästä eroon israelilaisesta profeetta Elisasta. Hän lähetti joukkonsa Dotanin laaksoon, kaupunkiin, jossa Elisa majaili. ”Kun hän [Syyrian kuningas] sai tiedon, että Elisa oli Dotanissa, hän lähetti sinne suuren joukon sotilaita hevosineen ja vaunuineen. He tulivat yöllä ja saartoivat kaupungin. Kun Jumalan miehen palvelija aamulla nousi ja meni ulos, kaupungin ympärillä oli kaikkialla sotilaita, hevosia ja vaunuja. Palvelija sanoi Elisalle: ’Voi, herrani! Mitä me nyt teemme?’ ’Älä pelkää’, Elisa vastasi, ’meillä on puolellamme enemmän väkeä kuin heillä.’ Hän rukoili Herraa ja sanoi: ’Herra, avaa hänen silmänsä, jotta hän näkisi.’ Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, että vuori Elisan ympärillä oli tulisia hevosia ja vaunuja täynnään.” (2. Kun. 6:13b–17.)
Jumala, avaa minun silmäni näkemään maailma sinun perspektiivistäsi.