27.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 27.05.2023
TÄSSÄ
Kun olen tässä, sinä, Jumala, katselet minua rakkaudella. Sydämeni syke, hengitysilman kulkeminen sisään ja ulos on merkki sinun jatkuvasta luomistyöstäsi minussa.
– – –
Olen hiljaa ja kuuntelen minussa virtaavaa elämää.

SANA
”Minä vakuutan teille: se, joka luottaa minuun, pystyy tekemään samanlaisia ja suurempiakin tekoja kuin minä teen. Minä menen Isän luokse. Mitä ikinä pyydättekään minun nimissäni, minä teen sen. Siten Isä kirkastuu Pojassa. Teen mitä tahansa, mitä pyydätte minulta nimeeni vedoten.
Jos rakastatte minua, noudatatte käskyjäni. Pyydän Isää antamaan teille toisen rohkaisijan, joka on kanssanne ikuisesti. Hän on Totuuden Henki; maailma ei voi saada Henkeä, koska se ei näe eikä tunne häntä. Te tunnette hänet, koska hän pysyy luonanne ja on teissä.” (Joh. 14:12–17)

  • Jeesus sanoo, että Totuuden Henki on kanssamme ikuisesti. Miten Henki pysyy minun luonani ja minussa? Miten minä olen hänen kanssaan?
  • Mikä on sellainen Jeesuksen teko, jota tekemässä minäkin haluaisin olla mukana? Entä mikä on sellainen Jeesuksen asenne, jonka haluaisin itsellänikin olevan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
”Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.” (Ps. 139:23–24)