24.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 24.05.2023
TÄSSÄ
Kaipaan yhteyttä ihmisiin ja sinuun, Jumala.
– – –
Tee minusta yhteyden ja yhteyksien rakentaja.

SANA
Sitten apostolit lähtivät mäeltä, jolla olivat olleet. Sen nimi on Oliivimäki, ja se on niin lähellä Jerusalemia, että sinne on sapattinakin lupa kävellä. Kaupungissa he menivät majapaikkaansa ja nousivat yläkertaan, missä heidän huoneensa oli. Joukkoon kuuluivat Pietari, Johannes ja Jaakob, Andreas, Filippos ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfeuksenpoika, Kiihkoilija-Simon ja Juudas Jaakobinpoika. Yksimielisesti he kaikki keskittyivät rukoilemaan. He rukoilivat yhdessä joukkoonsa kuuluvien naisten sekä Marian, Jeesuksen äidin, ja Jeesuksen veljien kanssa. (Ap. t. 1:12–14)

  • Kuvittelen itseni apostolien seuraan, kun he palaavat Jerusalemin kaupunkiin mäeltä, jolta Apostolien teot kertoo Jeesuksen nousseen taivaaseen. Mistä ja miten puhumme keskenämme? Mitä itse nostan esiin? Millainen tunnelma majapaikan yläkerrassa on?
  • Mitä minussa herää, kun kerrotaan, että mukana olivat Jeesuksen äiti ja veljet? Mitä Luukas, tekstin kirjoittaja, haluaa tällä painottaa? Mitä veljet ajattelevat ja kokevat?
  • He rukoilivat yhdessä. Mitä he rukoilivat? Miksi he rukoilivat? Kuvittelen, että olen mukana yläkerran rukouksissa. Millainen olo minulla siellä on?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Mikä puhutteli minua tänään? Minkä tekstistä nousseen sanan, ajatuksen, tunteen tai kysymyksen kanssa jatkan matkaani? Mikä rukous siitä muodostuu?