22.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 22.05.2023
TÄSSÄ
”Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni. Sinä tiedät kaiken. Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä. Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi?” (Ps. 139:5–7)
– – –
Jeesus, puhu minulle niin, että ymmärrän, tai anna minun ymmärtää jotakin siitä, miksi en nyt voi ymmärtää.

SANA
Oppilaat sanoivat: ”No nyt sinä puhut suoraan etkä käytä mitään vertauskuvia. Nyt me tiedämme, että sinä tiedät kaiken. Enää sinun ei tarvitse odottaa, että joku pyytää sinua selittämään puheitasi. Siksi uskomme, että olet tullut Jumalan luota.”
”Nytkö te siis uskotte?” kysyi Jeesus. ”Tulee ja on jo tullutkin aika, jolloin te hajaannutte kuka minnekin ja jätätte minut yksin. En minä silti ole yksin, koska Isä on kanssani. Olen kertonut teille tämän, jotta teillä olisi minun rauhani. Maailmassa teitä ahdistaa, mutta olkaa rohkeita: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16:29–33)

  • Kuvittelen itseni oppilaiden joukkoon. Millaisia ilmeitä näen heidän kasvoillaan, kun Jeesus sanoo: ”Te hajaannutte kuka minnekin ja jätätte minut yksin”?
  • Millaisia kokemuksia minulla on yksinäisyydestä? Miten näiden kokemusten perusteella samastun Jeesukseen?
  • Onko minulla kokemusta rauhasta, jonka Jeesus oppilailleen lupaa? Voisinko pyytää sitä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jeesuksen kärsivällisyys oppilaiden suhteen lohduttaa ja rohkaisee minua. Se vahvistaa uskoani siihen, että minutkin hyväksytään ja saan jatkaa oppilaana, vaikka välillä pakenen ja kätkeydyn. Samasta uskosta kertoo viesti vuosisatojen takaa: ”Sillä vaikka Jumala on sinulle kuinka tärkeä ja rakas, voit olla varma, että sinä olet hänelle äärettömän paljon tärkeämpi ja rakkaampi. Hän myös luottaa sinuun mittaamattomasti enemmän kuin sinä häneen. Sillä luottamus on Jumala itse; tästä voimme olla varmoja.” (Mestari Eckhart, Sielun syvyys.)