20.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 20.05.2023
TÄSSÄ
”Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi? Vaikka nousisin taivaaseen, sinä olet siellä, vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, sielläkin sinä olet.” (Ps. 139:7–8)
– – –
Katselen ympärilleni. Mitä näen? Sinä pidät tätä kaikkea yllä, olet läsnä kaikessa havaitsemassani, minussakin.

SANA
Kristus on antanut meille kaikille lahjojaan eri tavoin. Siksi kirjoituksissa sanotaan:
Hän nousi korkeuteen ottamaan vankeja
ja jakamaan lahjoja ihmisille.
Mitä tarkoittaa, että Kristus nousi korkeuteen? Sitä, että hän ensin laskeutui maailman pohjalle saakka. Hän, joka laskeutui alas, myös nousi kaikkia taivaita korkeammalle täyttääkseen kaiken läsnäolollaan. Kristus antoi apostoleja, profeettoja, evankelistoja, ohjaajia ja opettajia valmentamaan hänen pyhiä seuraajiaan palvelustehtävään, Kristuksen ruumiin rakentamiseen.
Kun usko ja Jumalan Pojan tunteminen saavat meidät kaikki yhteyteen toistemme kanssa, meistä tulee aikuisia, Kristuksen täyteyden mittaisia. Emme ole enää lapsia, joita kaiken maailman opilliset virtaukset heittelevät ympäriinsä. Viekkaat juonittelijat eivät enää saa meitä pelinappuloikseen.
Kun me rakkauden avulla pysymme totuudessa, kasvamme kaikin tavoin kiinni Kristukseen, joka on pää. (Ef. 4:7–15)

  • Millä tavalla tunnistan maailman virtausten heitelleen minua ympäriinsä ja joutuneeni viekkaiden juonittelijoiden pelinappulaksi?
  • Mikä tekeminen tuottaa minulle iloa? Mikä taas ei? Mikä tekemiseni tuottaa toisille iloa?
  • Osaanko nimetä, kuka tai ketkä ovat olleet tai ovat edelleen valmentajiani hengellisellä tielläni?
  • Mitä tekisin kaikkein mieluimmin seurakunnassa, kristittyjen yhteydessä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
”Minä en ole hyvä, mutta Kristus on. Jos minä en palvele Jumalaa, niin hän palvelee.” (Katkelma Martti Lutherin rukouksesta teoksessa Rukoilemme Lutherin kanssa tänään, suom. Anna-Maija Raittila.)