17.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 17.05.2023
TÄSSÄ
Minun tilani ja tilanteeni ovat sinun tiedossasi paremmin kuin omassani.
– – –
Tällaisena tulen eteesi. Tässä olen.

SANA
”Minulla olisi teille paljon muutakin puhuttavaa, mutta te ette pysty vielä ottamaan sitä vastaan.
Kun tuo Totuuden Henki saapuu, hän ohjaa teitä totuuden koko voimalla. Hän ei näet puhu omiaan vaan sen, minkä on kuullut. Hän ilmoittaa teille, mitä tuleman pitää. Hän kirkastaa minut, koska hän saa minulta sen, minkä hän ilmoittaa teille. Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän ilmoittaa teille.
Kuluu pieni hetki, ettekä te enää näe minua. Kuluu vielä hetki, ja näette minut jälleen.”
Jotkut oppilaista puhuivat keskenään: ”Mitä ihmettä hän oikein puhuu? ’Kuluu pieni hetki, ettekä te enää näe minua. Kuluu vielä hetki, ja näette minut jälleen.’ Ja entäs tämä: ’Minä menen Isän luokse’?”
”Mikä on se pieni hetki, josta hän puhuu?” he ihmettelivät. ”Ei hänen puheistaan saa tolkkua.”
Jeesus tiesi, että he halusivat pyytää häneltä selvennystä, ja sanoi: ”Sekö teitä ihmetyttää, että sanoin: ’Kuluu pieni hetki, ettekä te enää näe minua. Kuluu vielä hetki, ja näette minut jälleen’?” (Joh. 16:12–19)

  • Jeesus kutsuu Henkeä Totuuden Hengeksi. Miten ymmärrän tämän nimen? Mitä se minulle ja minun elämässäni tarkoittaa?
  • Oppilaat kokevat, että he eivät saa tolkkua Jeesuksen puheista. Onko kokemus minulle tuttu? Mitä teen, jos en saa tolkkua Raamatun teksteistä?
  • Jeesus on lähellä kuolemaansa ja nämä ovat hänen viimeisiä sanojaan oppilailleen. Onko minulla kokemusta ihmisten, läheisteni viimeisistä sanoista? Mikä niiden merkitys on minulle ollut?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Oppilaat ovat olleet pitkään Jeesuksen seurassa. Silti he epäröivät esittää kysymyksiä. Jään pohtimaan, uskallanko minä esittää Jeesukselle kysymyksiä ja mitä haluaisin häneltä kysyä.