16.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 16.05.2023
TÄSSÄ
”Henki, armon tuoja, lohdutuksen suoja, asu luonani.” (Virsi 119:1)
– – –
Tuon itseni sinulle ja pyydän, että näyttäisit paikan minulle ja sille, mitä minulla on.

SANA
”Nyt palaan kuitenkin lähettäjäni luokse, eikä kukaan teistä kysy minulta, minne menen. Suru on täyttänyt sydämenne, koska olen puhunut teille näin. Mutta minä sanon teille totuuden: on teille eduksi, että lähden pois. Jos en lähtisi, Rohkaisija ei tulisi luoksenne. Kun olen mennyt, lähetän hänet luoksenne. Tultuaan hän osoittaa, että maailmalla on väärä käsitys synnistä, oikeuden toteutumisesta ja tuomiosta: Synti tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät luottaneet minuun. Oikeuden toteutuminen tarkoittaa, että menen Isän luokse ettekä enää näe minua. Tuomio tarkoittaa sitä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu.” (Joh. 16:5–11)

  • Teksti on osa Jeesuksen jäähyväispuheesta oppilailleen. Hetken päästä hänet otetaan kiinni ja ristiinnaulitaan. Häntä ei enää ole. Kuvittelen itseni hetkeksi oppilaiden joukkoon kuuntelemaan tekstin sanoja. Millainen suru on täyttänyt sydämemme?
  • Pyhä Henki on rohkaisija, puolustaja, lohduttaja. Mikä näistä ilmaisee osuvimmin sen, miten hän minun kanssani toimii?
  • Minun on tarkoitus olla elämässäni Pyhän Hengen työn jatkaja. Voiko Henki luottaa minuun? Miten Pyhä Henki valaisee ja opastaa minua?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jos en ymmärrä jotain Raamatun sanaa, voin aina pyytää Henkeä avaamaan sokeat silmät ja kuulemattomat korvat.