13.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 13.05.2023
TÄSSÄ
”Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.” (Ps. 139:16)
– – –
Sinä tunnet minut, Jumala. Anna minunkin tuntea itseni.

SANA
”Jos maailma vihaa teitä, niin muistattehan, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos olisitte kotoisin maailmasta, se rakastaisi teitä ominaan. Te ette kuitenkaan ole maailmasta, koska minä olen valinnut ja pelastanut teidät omikseni maailman keskeltä. Siksi maailma vihaa teitä.
Pitäkää mielessänne, mitä sanoin teille: ’Palvelija ei ole suurempi kuin isäntänsä.’ Jos minua vainottiin, vainotaan teitäkin. Jos minua kuunneltiin, kuunnellaan teitäkin. Kaiken tämän ihmiset tekevät teille minun maineeni perusteella; he eivät tiedä, kuka minut on lähettänyt.” (Joh. 15:18–21)

  • Mikä on se maailma, joka vihaa Jeesusta ja tämän oppilaita? Mistä arvelen tämän vihan kumpuavan?
  • Missä kohdin koen kulkevani vastavirtaan, vastoin ympäristöni odotuksia? Onko se helppoa minulle? Minkälaista rohkeutta tarvitsen?
  • Milloin olen tullut kuulluksi? Missä asiassa? Kenen hyväksi tilanne koitui?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Muistutan itseäni, että on perin inhimillistä ahdistua, kun joutuu ottamaan kannan, josta muut eivät pidä. Puhun tästä Jeesukselle ja pyydän rohkeutta ja kestävyyttä kulkea hänen rakkautensa ohjaamaa tietä. Pyydän rakkautta ja viisautta elää eri tavoin ajattelevien ihmisten keskellä.