12.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 12.05.2023
TÄSSÄ
Jumala, loit ihmiset olemaan kanssasi, minutkin. Olet tässä.
– – –
Jeesus sanoi niille, jotka olivat moittineet hänelle rakkautta osoittanutta naista: ”Antakaa hänen olla” (Mark. 14:6). Minäkin pyydän: Anna minun nyt olla, olla sinun kanssasi, Jumala.

SANA
”Minun käskyni on: rakastakaa toisianne niin kuin minä olen rakastanut teitä. Ei ole olemassa suurempaa rakkautta kuin se, että antaa henkensä ystäviensä vuoksi. Te olette ystäviäni, jos teette niin kuin käsken. En sano teitä enää palvelijoiksi, koska palvelija ei tiedä isäntänsä aikeita. Sanon teitä ystävikseni, koska olen kertonut teille kaiken, minkä Isältäni kuulin. Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, jotta lähtisitte tuottamaan pysyviä hedelmiä. Kun teette niin, saatte kaiken, mitä pyydätte Isältä minun nimissäni. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.” (Joh. 15:12–17)

  • Jeesus sanoo minua ystäväkseen. Miltä se minusta tuntuu?
  • Mitä sellaista olen kuullut Jeesukselta, mikä on minulle ehdottoman tärkeää?
  • Keitä minun tulee rakastaa? Mitä se merkitsee arjessani?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
John Donnen tunnettu sitaatti hänen kirjastaan Rukouksia sairasvuoteelta korostaa kaikkien ihmisten peruuttamatonta ykseyttä: ”Jokaisen ihmisen kuolema vie jotain minusta, koska minäkin olen osallinen ihmiskunnassa. Älä siis koskaan lähetä kysymään, kenelle kellot soivat, ne soivat sinulle.” Niin myös jokaisen ihmisen hyvinvointi on vahvasti sidoksissa kaikkien muidenkin hyvinvointiin, sillä kuten Donne sanoo, ”kukaan meistä ei ole saari”. Kuka kaipaa tänään minun rakkauttani?