06.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 06.05.2023
TÄSSÄ
Jumala, olen, ainakin silloin tällöin, pyrkinyt seuraasi. En kuitenkaan voi mitenkään väittää, että tuntisin sinut, joskus jotakin aavistan. Olen kuitenkin taas tässä.
– – –
Puhu sinä, minä koetan olla hiljaa ja ottaa vastaan.

SANA
Tuomas sanoi Jeesukselle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Miten voisimme tuntea tien sinne?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Kukaan ei pääse Isän luokse muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:5–6)

  • Tuomas, johon moni mielellään samaistuu, sanoo Jeesukselle: ”Herra, emme me tiedä”. Mitä sellaista, jota minä en tiedä, haluaisin kysyä Jeesukselta? Millä sanalla tällöin puhuttelen Jeesusta?
  • Millä lailla Jeesus on minulle tie, miten totuus ja elämä?
  • Miten ymmärrän Jeesuksen sanat ”kukaan ei pääse Isän luokse muuten kuin minun kauttani”? Mitä tarkoittaa ”minun kauttani”?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Ymmärtämättömyys ei ole este Jumalan tuntemiselle, sillä inhimillinen ymmärryksemme on aina vajavaista. Voin toimia kuin Tuomas: puhua Jeesukselle suoraan seuraten sitä ymmärrystä, mikä minulla tällä hetkellä on. Jeesus, tarraudun siihen, mitä sinusta tiedän ja minkä tunnen omakseni. Tällaisena olen tässä. Ohjaa minua.