02.05.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 02.05.2023
TÄSSÄ
Sinä sanot: ”Minä itse etsin lampaani ja pidän niistä huolen” (Hes. 34:11).
– – –
Pidä minusta huoli tänään.

SANA
Jeesus käveli temppelissä, Salomon pylväskäytävässä. Silloin juutalaiset ympäröivät hänet ja sanoivat: ”Miten kauan aiot pitää meitä epätietoisina? Jos olet Kristus, sano se suoraan.”
Jeesus vastasi: ”Minähän olen sanonut sen, mutta te ette usko. Isäni nimessä tekemäni teot todistavat minusta. Silti te ette usko, koska ette ole minun lampaitani. Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan niille ikuisen elämän. Ne eivät kuole koskaan, eikä kukaan ryöstä niitä minulta. Minä sain lampaat isältäni. Hän on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi ryöstää mitään hänen kädestään. Ja minä ja Isäni olemme yhtä.” (Joh. 10:23–30)

  • ”Minun lampaani kuulevat minun ääneni”, Jeesus sanoo. Kuulenko minä? Millä lailla kuulen?
  • Jeesus antaa lampailleen ikuisen elämän. Mitä ikuinen elämä tarkoittaa minulle?
  • Lampaat ovat laumaeläimiä. Se, että meitä verrataan lampaisiin, ei heti tunnu perin ylevältä eikä vaikuta antavan yksilöllisyydelle arvoa. Olemme jokainen kuitenkin oman viiteryhmämme tai viiteryhmiemme jäseniä. Mitkä ovat minun viiteryhmiäni? Kuinka paljon, missä määrin ja miltä osin kuulun Jeesuksen paimentamaan laumaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Salomon pylväskäytävä Herodeksen rakennuttaman temppelin pakanoiden esipihalla tarjosi suojan huonoa keliä vastaan. Se oli myös juutalaisen lain tuntijoille paikka opettaa ja kiinnostuneille tila päästä keskustelemaan hengellisistä kysymyksistä. Tuolla paikalla oli mahdollista tiukata Jeesukselta, kuka hän oikein on. Apostolien tekojen mukaan myös ensimmäisillä Jeesukseen uskovilla oli aluksi tapana kokoontua Salomon pylväskäytävässä.
Missä ja millainen on minun Salomon käytäväni?