25.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 25.04.2023
TÄSSÄ
Sinä, Jumala, huolehdit laumastasi kuin hyvä ja osaava paimen. Osaat taitavasti ohjata minuakin tulemaan yhä enemmän omaksi itsekseni.
– – –
Jätän hetkeksi omat pyrkimykseni syrjääni ja jään tähän sinun eteesi kuuntelemaan sinua. Taivuta minua avoimuuteen sinun sanaasi kohtaan.

SANA
”Voi paimenia, jotka hävittävät ja hajottavat minun laitumeni lampaat!” sanoo Herra. Sen tähden Herra, Israelin Jumala, sanoo minun kansani paimenille:
”Te olette hajottaneet laumani, päästäneet lampaani omille teilleen ettekä ole pitäneet niistä huolta! Mutta minä kyllä pidän huolen teistä: minä vaadin teidät tilille pahoista teoistanne.
Sitten minä itse kokoan laumani rippeet kaikista maista, joihin olen lampaani karkottanut. Minä tuon lampaani takaisin laitumelleen, siellä ne ovat hedelmälliset ja lisääntyvät. Minä annan niille paimenia, jotka huolehtivat niistä. Enää ne eivät pelkää eivätkä säiky eikä yksikään niistä joudu hukkaan, sanoo Herra.” (Jer. 23:1–4)

  • Mitä maani ja kirkkoni johtajat tarvitsevat? Mitä rukoilen heidän puolestaan? Entä mitä rukoilen maailmanpolitiikan ja globaalin talouselämän johtajien puolesta?
  • Kuka tai ketkä ovat ainakin osittain minun vastuullani? Minkälainen johtaja minä heille olen?
  • Miten helppoa minun on ottaa vastaan ohjausta? Mitä ja minkälaista ohjausta minä kaipaan? Kenen neuvoja kuuntelen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
”Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.” (Ps. 139:23–24)