23.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 23.04.2023
TÄSSÄ
”Myös Henki auttaa meitä heikkoja. Mehän emme tiedä, miten meidän pitäisi rukoilla, mutta Henki itse rukoilee puolestamme sanattomin huokauksin.” (Room. 8:26.) Tämähän on aivan loistava tieto: minulla on esirukoilija, Jumalan Henki!
– – –
Sinä rukoilet puolestani, rukoilet minussa. Hiljennä hälyisä mieleni ja anna minun rukoilla sinun kanssasi.
SANA
Kun kaikki olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua enemmän kuin nämä toiset?” ”Kyllä, Herra”, vastasi Pietari. ”Tiedät, että rakastan sinua.” Jeesus sanoi: ”Pidä huolta, että karitsoillani on ruokaa.” Sitten hän kysyi uudestaan: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?” ”Kyllä, Herra”, vastasi Pietari. ”Tiedät, että rakastan sinua.” Jeesus sanoi: ”Paimenna lampaitani.” Jeesus kysyi vielä kolmannen kerran: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?” Pietari pahoitti mielensä, koska Jeesus oli kysynyt kolme kertaa: ”Rakastatko minua?” Hän vastasi: ”Herra, sinä tiedät kaiken. Tiedät siis, että rakastan sinua.” Jeesus sanoi: ”Pidä huolta, että lampaillani on ruokaa. Minä vakuutan sinulle: Nuorena sidoit itse vyösi ja kuljit, missä halusit. Vanhana joudut levittämään kätesi, kun toinen sitoo sinut vyöllä ja vie sinut paikkaan, jonne et tahdo.” Tällä Jeesus viittasi siihen, millä tavalla Pietari kuolisi ja kirkastaisi Jumalan kunniaa. Sitten Jeesus sanoi: ”Seuraa minua!” (Joh. 21:15–19)

  • Pietari oli kieltänyt mestarinsa kolmesti. Nyt hän tunnustaa hänet yhtä monta kertaa. Millä sanoilla minä tunnustan Jeesuksen?
  • Jeesus sanoi, että karitsat ja lampaat ovat hänen. Kuitenkin hän antaa niiden ruokkimistehtävän oppilaalleen. Keitä minun tulisi ruokkia? Mitä se tarkoittaa?
  • Jeesus tiesi, mikä Pietaria odotti elämässä. Tietääkö hän, mitä minulla on edessäni? Mihin tarvitsen nyt hänen apuansa ja johdatustansa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jeesus, sinä tiedät, millaista minun rakkauteni sinuun on. En voi kerskailla, vain toivoa. Rukoile sinä tänään puolestani. Sillä tavoin selviän, sinun kanssasi.