20.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 20.04.2023TÄSSÄ
Sinä, Jeesus, puhut ihmisten kieltä ja olet tässä.
– – –
Anna minun kuulla, anna ymmärtää. Tee minut halukkaaksi seuraamaan ääntäsi.

SANA
Se, joka tulee ylhäältä, on kaikkien yläpuolella. Se, joka tulee maasta, on maata ja puhuu maallisista asioista. Taivaasta tullut on kaikkia muita ylempänä. Hän todistaa siitä, mitä on nähnyt ja kuullut, mutta kukaan ei usko häntä. Se, joka uskoo häntä, vahvistaa Jumalan puhuvan totta. Se, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan suulla. Eihän Jumala annostele Henkeä lusikalla. Isä rakastaa Poikaansa ja on antanut kaiken hänen käteensä. Se, joka uskoo Poikaan, saa elää ikuisesti. Se, joka ei tottele Poikaa, ei saa nähdä elämää, vaan häntä odottaa Jumalan viha. (Joh. 3:31–36)

  • Me uskomme, että Jeesus puhui ja puhuu Jumalan suulla. Mitkä hänen sanoistaan ovat Jumalan puhetta minulle?
  • Jos Jumala ei annostele Henkeä lusikalla, miten paljon hän on jakanut Henkeä minulle?
  • Kuinka paljon Hengellä on minua?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Suurista uskonnoista löytyy ajatus, että perimmäisyys, taivas, tuonpuoleisuus, transsendenssi, jumaluus tai Jumala on ihmismielelle käsittämätön, näkymätön ja kuvaamaton. ”Tao, joka voidaan sanoa sanoin, ei ole todellinen Tao.” Raamattu toteaa, että ”kukaan ei ole koskaan nähnyt Jumalaa” (1. Joh. 4:12) ja että Jumala on ”kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra. Hän yksin on kuolematon. Hän asuu valossa, jonka lähelle ei voi mennä. Yksikään ihminen ei ole häntä nähnyt eikä voikaan nähdä. Hänen ovat kunnia ja ikuinen valta.”
(1. Tim. 6:15–16.) Jeesusta koskeva radikaali väite on, että hän on perimmäisen todellisuuden, Jumalan, ruumiillistuma ja hänen äänitorvensa maailmassa.