19.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 19.04.2023
TÄSSÄ
Hengitän sisään ja toistan mielessäni: ”Jeesus Kristus.” Hengitän ulos ja toistan mielessäni: ”Tässä minä olen.”
– – –
Jeesus, sinä et tuomitse. Siksi uskallan eteesi.

SANA
”Jumala osoitti rakkautensa maailmalle antamalla ainoan Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoudu vaan saa ikuisen elämän.
Jumala ei lähettänyt Poikaansa tuomitsemaan maailmaa vaan pelastamaan sen. Häneen uskovaa ei tuomita. Jos joku ei usko häneen, hänet on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainoaan Poikaan. Tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta ihmiset rakastivat enemmän pimeyttä. Heidän tekonsa olivat näet pahoja. Pahantekijät vihaavat valoa ja välttelevät sitä, etteivät heidän tekonsa paljastuisi. Totuudenmukaisesti toimiva sen sijaan hakeutuu valoon, jotta hänen tekonsa tulisivat julki. Nehän on tehty Jumalan avulla.” (Joh. 3:16–21)

  • Tuttu raamatunlause voi tulla eläväksi siten, että tekstiä lukiessani painotan kerrallaan vain yhtä sanaa. Näin, sana sanalta, voin tutkia koko lauseen ja katsoa, minkä näkökulman kukin sana lauseeseen avaa. Luen tekstin ensimmäisen virkkeen, jota kutsutaan pienoisevankeliumiksi, uudestaan sana sanalta mietiskellen.
  • Luen koko teksti ja keskityn sitten hetkeksi sanaan ”tuomio”. Mihin ajatuksiin johdun?
  • Millaisia kokemuksia minulla on siitä, että olen hankkiutunut valoon, jotta tekoni tulisivat julki? Onko valoon hakeutuminen pitkä prosessi vai kertakaikkinen tapahtuma? Vai kumpaakin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani” (Ps. 119:105). Anna tätä valoa.