17.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 17.04.2023
TÄSSÄ
”Kuule rukoukseni, Herra, ota vastaan avunhuutoni. Älä ole kuuro minun itkulleni!”
(Ps. 39:13)
– – –
Olen tässä, edessäsi. Puhu sinä, koetan kuunnella.

SANA
Fariseusten joukossa oli mies nimeltä Nikodemos, joka kuului juutalaisten johtajiin. Hän tuli yöllä Jeesuksen luokse ja sanoi: ”Rabbi, me tiedämme sinun olevan Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään todisteeksi sellaisia ihmeitä kuin sinä teet, jos Jumala ei ole hänen kanssaan.” Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan sinulle: jos ihminen ei synny uudelleen, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” Nikodemos sanoi: ”Miten kukaan vanha voisi syntyä? Miten kukaan voisi palata äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?”
Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan sinulle: Jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Lihasta syntynyt on lihaa, mutta Hengestä syntynyt on henkeä.” (Joh. 3:1–6)

  • Menen ajatuksissani Nikodemoksen tavoin Jeesuksen luo, kerron asiani hänelle avoimesti ja rehellisesti. Jään kuuntelemaan keskustelukumppanini vastausta.
  • On lihasta syntyneitä ja Hengestä syntyneitä. Kumpaan ryhmään minä kuulun, vai kuulunko molempiin?
  • Nikodemos oli opettaja, tottunut ajattelemaan ja esittelemään asioita. Silti hänen oli vaikea ottaa vastaan Jeesuksen opetusta. Miten minun on vaikea ottaa Jeesuksen opetusta vastaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Joskus Raamatun sana jää mieleen avoimena kysymyksenä, laukeamattomana jännitteenä. Tämän jännitteen kanssa voi jatkaa matkaa. Minkä sanan tai jännitteen kanssa jatkan matkaani tästä?