16.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 16.04.2023
TÄSSÄ
Pyydän, että armossasi vapautat minut huolistani, jotta olisin avoin sille, mitä haluat minulle antaa.
– – –
Annan itseni sinun, rakastavan Luojani, ohjattavaksi ja muokattavaksi.

SANA
Tämän jälkeen Jeesus näyttäytyi taas oppilailleen, nyt Tiberiaanjärvellä. Se tapahtui näin:
Paikalla olivat Simon Pietari, Tuomas eli Didymos, Natanael Galilean Kaanasta, Sebedeuksen pojat ja kaksi muuta Jeesuksen oppilasta. Simon Pietari sanoi: ”Minä menen kalaan.” Muut sanoivat lähtevänsä mukaan. He nousivat veneeseen, mutta eivät saaneet sinä yönä mitään.
Aamun tultua Jeesus ilmaantui rannalle. Oppilaat eivät kuitenkaan tunnistaneet häntä Jeesukseksi. Niinpä Jeesus sanoi: ”Pojat, ei teillä sattuisi olemaan jotain syötävää?” Oppilaat vastasivat, ettei ollut. Silloin Jeesus sanoi: ”Heittäkää verkko veneen oikealle puolelle, niin saatte kalaa.” Oppilaat tekivät niin, mutta eivät enää jaksaneet vetää verkkoa takaisin, koska siinä oli niin paljon kalaa. Se oppilas, joka oli Jeesukselle kaikkein rakkain, sanoi Pietarille: ”Se on Herra!” Pietarilla ei ollut päällysvaatteita, mutta nämä sanat kuultuaan hän veti ne päälleen ja hyppäsi järveen. Muut oppilaat rantautuivat veneellä, koska se oli vain sadan metrin päässä rannasta. He vetivät perässään kalojen täyttämää verkkoa.
Rannalle noustessaan oppilaat näkivät leipää ja hiilloksen, jolle oli laitettu paistumaan kalaa. Jeesus sanoi: ”Antakaa niitä kaloja, jotka äsken saitte.” Simon Pietari nousi ja veti maalle verkon, joka oli täynnä suuria kaloja. Vaikka kaloja oli niin paljon – yhteensä 153 – verkko ei revennyt.
Jeesus sanoi: ”Tulkaa syömään.” Kukaan oppilaista ei uskaltanut kysyä, kuka mies oli. He näet tiesivät, että hän oli Herra. Jeesus tuli ja otti leivän ja antoi sitä heille; samoin hän antoi heille kalaa. Tämä oli jo kolmas kerta, kun Jeesus kuolleista noustuaan näyttäytyi oppilailleen. (Joh. 21:1–14)

  • Miten oppilas, joka oli Jeesukselle rakkain, päätyi ajatukseen ”se on Herra”?
  • Kuvittelen, että olen Pietari, joka on luvannut seurata Jeesusta kaikkialle, sitten pettänyt hänet, kokee nyt olevansa kadoksissa, katuu tekojaan eikä tiedä mitä odottaa. Tällaisena hän hyppää veteen ja kahlaa rannalle Jeesuksen luokse. Mitä hän sanoo Jeesukselle? Mitä itse noustessani vedestä sanoisin Jeesukselle? Mitä Jeesus vastaa?
  • Miksi oppilaat eivät uskaltaneet kysyä Jeesukselta, kuka hän on?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Opeta minua näkemään sinun kätesi jälki elämäni arkisissa asioissa ja ihmisissä, joita päivittäin kohtaan.

Raamatunteksti(t)