15.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 15.04.2023
TÄSSÄ
Jeesus, olet luvannut olla kanssamme joka päivä aikojen loppuun asti. Olet siis jossakin tässä lähellä.
– – –
Kun oppilaat olivat noudattaneet käskyäsi ja kokoontuivat ilmoittamaasi kohtaamispaikkaan, sinä tulit heidän luokseen. Minä olen tullut tähän ja odotan, mitä tapahtuu.

SANA
Kaikki yksitoista oppilasta lähtivät Galileaan ja nousivat vuorelle, jonne Jeesus oli käskenyt heidän mennä. Kun oppilaat näkivät Jeesuksen, he kumartuivat maahan, vaikka jotkut epäröivätkin. Jeesus tuli heidän luokseen ja sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun oppilaitani. Tehkää se kastamalla heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heidät noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja muistakaa: minä olen teidän kanssanne joka päivä aikojen loppuun asti.” (Matt. 28:16–20)

  • Tunnistanko itsessäni oppilaan, joka kumartaa Jeesusta, mutta samalla myös epäröi? Kerron siitä Jeesukselle. Vastaako hän jotakin?
  • Miten ihmisestä tulee Jeesuksen oppilas? Mitä edellytetään?
  • Mitä mieleeni nousee, kun ajattelen, että minullakin on jokin tietty tehtävä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus sanoo, että hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Tämä mahdollistaa sen, että minunkin tehtäväni maailmassa voi tulla suoritetuksi, tänäänkin.