14.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 14.04.2023
TÄSSÄ
Hiljennyn hetkeksi ja tiedostan, että sinä, Jumala, olet läsnä. Tässä ja nyt.
– – –
Tee minut halukkaaksi kulkemaan avaamaasi suuntaan.

SANA
Naiset lähtivät kiireesti haudalta ja juoksivat pelonsekaisen ilon vallassa viemään sanaa Jeesuksen oppilaille. Silloin Jeesus tuli heitä vastaan ja tervehti heitä. He menivät hänen luokseen, kumartuivat hänen jalkoihinsa ja syleilivät niitä. Jeesus sanoi: ”Älkää pelätkö. Menkää sanomaan veljilleni, että lähtevät Galileaan. He tapaavat minut siellä.”
Kun naiset olivat menneet, osa vartiomiehistä palasi kaupunkiin. He ilmoittivat ylipapeille, mitä kaikkea oli tapahtunut. Ylipapit neuvottelivat kansanjohtajien kanssa. He päättivät antaa sotilaille avokätisesti hopearahoja ja sanoivat heille: ”Sanokaa, että hänen oppilaansa tulivat yöllä ja varastivat ruumiin teidän nukkuessanne. Jos Pilatus saa kuulla asiasta, me puhumme hänet ympäri. Teidän ei tarvitse olla huolissanne.” Sotilaat ottivat rahat ja tekivät työtä käskettyä. Heidän valheellista sanomaansa on levitetty juutalaisten parissa näihin päiviin asti. (Matt. 28:8–15)

  • Mihin minun tulee mennä tavatakseni Jeesuksen? Missä olen tavannut hänet aiemmin?
  • Naiset olivat pelonsekaisen ilon vallassa lähtiessään haudalta. Nähdessään paluumatkalla Jeesuksen naiset lähestyivät häntä, kumartuivat hänen jalkoihinsa ja syleilivät niitä. Millä tavoin minä lähestyn nyt Jeesusta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä olet tie, totuus ja elämä (Joh. 14:6). Missä tapaan sinut tänään? Anna korvat kuulla, silmät nähdä, avoin mieli.