13.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 13.04.2023
TÄSSÄ
Jokainen sisään- ja uloshengitykseni, jokainen sydämeni lyönti kertoo, että minun tehtäväni tässä maailmassa on kesken: olen vielä elossa. Etsiydyn kuuntelijan paikalle, pysähdyn.
– – –
On jotakin, mitä haluat opettaa minulle. Anna minun kuulla ja anna minulle halua seurata sinua.

SANA
Jeesus oli noussut kuolleista varhain sunnuntaiaamuna. Hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli karkottanut seitsemän demonia. Maria meni kertomaan tästä muille Jeesuksen seuraajille, jotka itkivät suruaan. He eivät uskoneet, kun kuulivat, että Jeesus oli elossa ja että Maria oli nähnyt hänet.
Seuraavaksi Jeesus ilmestyi toisessa hahmossa kahdelle oppilaalleen, jotka kävelivät kaupungista maaseudulle. He palasivat kertomaan tapahtuneesta muille, mutta heitäkään ei uskottu.
Lopulta Jeesus ilmestyi kaikille yhdelletoista oppilaalle, kun he olivat aterioimassa. Jeesus moitti oppilaitaan epäuskosta ja itsepäisyydestä, koska he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet ylösnousseena. Jeesus sanoi heille: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa ilosanomaa kaikille luoduille. Se, joka uskoo ja saa kasteen, pelastuu. Se, joka ei usko, tuomitaan.” (Mark. 16:9–16)

  • Magdalan Marialla on keskeinen tehtävä ja rooli ylösnousemuksen aamuna. Miksi hänen viestiinsä ei uskottu?
  • Jeesus moittii oppilaita epäuskosta ja itsepäisyydestä. Silti hän antaa heille tehtävän, joka vaikuttaa täysin ylivoimaiselta. Pieni joukko oppimattomia ja syvän kriisin läpikäyneitä ihmisiä lähetetään kaikkialle maailmaan. Minkä tehtävän Jeesus antaa tai on antanut minulle?
  • Millä tavoin Jeesus on ilmaissut itsensä minulle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, sinä tunnet minut. Osoita minulle, mitä ”meneminen ja julistaminen” on minun kohdallani, anna minun ymmärtää se ja ottaa se vastaan.