11.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 11.04.2023
TÄSSÄ
Tunnistan mieleni liikkeet. Siirrän huomioni toiveeseeni rukoilla. Hengitän sisään, hengitän ulos. Asetun eteesi, niin hyvin kuin se nyt on minulle mahdollista.
– – –
Anna minun kuulla äänesi. Olen tässä.

SANA
Oppilaiden vielä puhuessa Jeesus seisoi äkkiä heidän keskellään ja sanoi: ”Rauhaa teille.” Oppilaat kauhistuivat ja luulivat näkevänsä aaveen. Jeesus sanoi: ”Miksi olette poissa tolaltanne? Miksi annatte epäilyjen nousta mieleenne? Katsokaa käsiäni ja jalkojani niin näette, että minä tässä olen. Koskettakaa minua niin huomaatte, että olen lihaa ja luuta toisin kuin aaveet.” Näin sanottuaan Jeesus näytti oppilaille kätensä ja jalkansa. Oppilaat olivat vielä aivan sekaisin ilosta, kun Jeesus jo kysyi, oliko heillä mitään syötävää. He antoivat hänelle palan paistettua kalaa, ja hän otti ja söi sen siinä heidän edessään.
Jeesus sanoi: ”Tätä minä tarkoitin, kun puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne. Kaiken, mitä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa, täytyi toteutua.” Silloin oppilaiden mieli avautui ymmärtämään kirjoituksia. Jeesus sanoi heille: ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen piti kärsiä ja nousta kuolleista kolmantena päivänä. Hänen nimissään on kaikkia kansoja kehotettava kääntymään, jotta ne saisivat syntinsä anteeksi. Työ alkaa Jerusalemista, ja te olette tämän todistajia. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää kaupungissa, kunnes saatte korkeudesta voiman suojaksenne.” (Luuk. 24:36–49)

  • Kauhistumista, poissa tolaltaan ja ilosta sekaisin olemista, avartuvaa ymmärrystä. Oppilaiden tunne-elämä on kuin pyörremyrskyä. Mikä tunne minulla on päällimmäisenä, kun tarkastelen Jeesuksen äkillistä ilmestymistä oppilasjoukon keskelle?
  • Jeesus sanoo oppilailleen ”Rauhaa teille”. Kuulenko hänen sanovan myös minulle ”Rauhaa sinulle”? Millaista rauhaa kaipaan? Millaista rauhaa hän tarjoaa?
  • Jeesus sanoi: ”Te olette tämän todistajia.” Minkä todistaja minä olen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Mikä sana, ajatus, tunnetila tai kysymys jäi minulle keskeisimmäksi tästä mietiskelystä? Myöhemmin selviää, seurasiko ja ruokkiko tämä sana, ajatus, tunnetila tai kysymys minua.

Raamatunteksti(t)