08.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 08.04.2023
TÄSSÄ
Tänään hiljaisen viikon lauantaina, Herra, olen tässä, sisällä huoneessani tai sisäisessä huoneessani elämän keskellä.
– – –
Toista ihmistä ei voi omistaa, vielä vähemmän sinua, Jumala. Voin vain olla avoin edessäsi ja suostua yhteyteen. Olen tässä.

SANA
Seuraavan päivän puolella, sapatin aaton päätyttyä, ylipapit ja fariseukset menivät joukolla Pilatuksen luokse. He sanoivat: ”Hyvä herra, niin kuin hyvin muistamme, tuo huijari sanoi elossa ollessaan nousevansa kuolleista kolmen päivän kuluttua. Käske siis vartioida hautaa kolmen päivän ajan, etteivät hänen oppilaansa pääse varastamaan ruumista. He voisivat järjestää uuden ja entistä pahemman huijauksen ja väittää ihmisille, että hän on noussut kuolleista.” ”Saatte vartioston”, Pilatus sanoi. ”Menkää ja järjestäkää vartiointi, niin kuin parhaaksi näette.” He lähtivät ja varmistivat haudan sinetöimällä kiven ja asettamalla vartion. (Matt. 27:62–66)

  • Hiljaisen viikon lauantai: elämän odotushuone. Olenko ollut siellä? Olenko nyt? Miten selvitä tyhjyyden tunteesta, surusta tai toivottomuudesta? Miten odotushuoneessa eletään?
  • Miten helppoa minun on uskoa ja tarttua ylösnousemustoivoon? Mitä nousee mieleeni?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesuksen ylösnousemuksen rationaalinen ja fysikaalinen selittäminen ei onnistu, mutta sen voi uskoa. ”Minä uskon syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.”