01.04.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 01.04.2023
TÄSSÄ
Kukaan ei kysynyt minulta, haluanko syntyä tähän maailmaan. Täällä minä nyt kuitenkin olen ja ihmettelen.
– – –
Jumala, sinä olet kaiken takana. Tämä maailma on sinun ideasi. Auta minua osaltani tekemään siitä sellainen, jollaiseksi sen alun perin tarkoitit.

SANA
”Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, jotta lähtisitte tuottamaan pysyviä hedelmiä. Kun teette niin, saatte kaiken, mitä pyydätte Isältä minun nimissäni. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.” (Joh. 15:16–17)

  • Milloin olen tuntenut tulleeni jonkun minulle tärkeän ja rakkaan ihmisen valitsemaksi? Palautan mieleeni tuon hetken ja asun siinä muistossa hetken.
  • Pysyvän hedelmän tuottaminen edellyttää lähtemistä. Jotakin jää taakse, jokin muuttuu ja uutta tulee tilalle. Muistanko tällaisia lähtemisiä, uuteen kurkottamisia elämästäni? Onko sellainen aika myös nyt?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sitä, että Jeesus sanoo valinneensa seuraajansa, ei tarvitse lukea niin, että joitakuita ei valittaisi, vaan pikemmin muistutuksena siitä, että suhteen aloitteentekijä on aina Jeesus. ”Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät.” Minut on valittu olemaan minä.