30.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 30.03.2023
TÄSSÄ
Haluaisin itse asiassa usein, ellen useimmiten, vain ihan helppoa elämää. Kuitenkin elämä itse heittää minut tuon tuostakin ties mihin ristiriitoihin.
– – –
Jumala, auta minua tarttumaan sinun asettamiisi haasteisiin, jotka ovat loppujen lopuksi siunaukseksi sekä minulle itselleni että muille.

SANA
Jeesus sanoi kaikille: ”Jos joku tahtoo olla minun seuraajani, hänen on kiellettävä itsensä, otettava ristinsä joka päivä ja seurattava minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa henkensä, menettää sen. Sen sijaan se, joka menettää henkensä minun vuokseni, pelastuu.” (Luuk. 9:23–24)

  • Risti on täydellisen hylkäämisen symboli. Sekä Jumala että ihmiset hylkäsivät Jeesuksen ristillä. Miten ja miksi Jeesus jaksoi sen kantaa?
  • Voidaan ajatella, että Jeesuksen ristiksi muodostui se, että hän ei luopunut identiteetistään Jumalan Poikana eikä kutsumuksestaan olla Jumalan lähettiläs, ääni ja edustaja maan päällä. Mistä minun ristini koostuu?
  • Thomas Keating kirjoittaa kirjassaan Sisäinen eheytyminen, että yksi syntiinlankeemuksen seuraus on täysin itsenäiseksi muodostunut Jumalasta riippumaton minätietoisuus, valheminä, joka tavoittelee onnea tyydyttämällä viettejänsä: etsimällä mielihyvää, elossapysymistä, turvallisuutta, läheisyyttä, arvostusta, valtaa ja kontrollia. Miten paljon minä löydän itsestäni Jumalasta riippumatonta onnenetsintää?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus sanoo: ”Se, mikä on mahdotonta ihmiselle, on mahdollista Jumalalle” (Luuk. 18:27). Olkoon niin!